Отново конфликт на интереси във високите етажи на властта


Отново конфликт на интереси във високите етажи на властта
Шефът на Съвета на директорите на НДК Велислава Кръстева е също зам.-министър и пресаташе на ДПС
19 Юни 2014, Четвъртък


Заместничката на културния министър Петър Стоянович и несменяемо пресаташе на ДПС през последното десетилетие Велислава Кръстева продължава



и до днес успешно да съвместява висшия държавнически пост с шефската си позиция и в пресцентъра на лидера на ДПС Лютви Местан на бул. „Ал. Стамболийски" 45А, което е крещящ конфликт на интереси и в нормална европейска страна води до незабавна оставка.

Най-фрапантният пример за това можеше да бъде видян в нощта след наскоро провелите се избори за Европейски парламент, когато въпросната дама се появи триумфално на официалната пресконференция на ДПС в Международния пресцентър на НДК редом до Лютви Местан. Именно тя ръководеше и напътстваше това изцяло партийно мероприятие от първата до последната му минута, като тъкмо тя решаваше на кой журналист може да се даде думата за въпрос и на кого не бива да се дава.

Още по-абсурдно е, че вездесъщата и хиперактивна зам.-министърка продължава вече над половин година да заема и отговорния пост председател на Съвета на директорите на Националния дворец на културата, което пък съвсем не се връзва с ангажиментите й на щатен пиар в централата на Движението за права и свободи. И това още повече задълбочава състоянието на несъвместимост, в което тази овластена дама се е озовала.
Очакваме Велислава Кръстева да информира българската общественост и за естеството на контактите си през годините с уважавания доскоро член на Оперативното бюро на ДПС и доскорошен зам.-председател на 42-то НС Христо Бисеров, който преди 6 месеца изненадващо се оттегли от тези свои ключови постове.

Моралът, демократичните норми и принципи изискват, докато в Софийска градска прокуратура водят разследване, в качеството на обвиняем, срещу доскорошния зам.-председател на ДПС Бисеров за извършвани данъчни престъпления, пране на пари и представяне на неверни декларации пред Сметната палата, заместничката на културния министър Стоянович и несменяемо пресаташе на ДПС Велислава Кръстева да се оттегли доброволно от всички висши държавни постове.

Културният министър би трябвало да освободи скандалната си заместничка и от ангажиментите й като председател на Съвета на директорите на НДК, и то не толкова заради кадровата й политика и странни управленски решения, а най-вече заради огромните й усилия и стремеж да превърне този храм на изкуствата в истинска Мека на поп фолка и чалга културата.

Откакто тя оглавява борда на директорите на Националния дворец на културата, най-престижната и прочута зала №1 на Двореца се отдава непрекъснато под наем за съмнителни и вулгарни мероприятия с участието на разсъблечени силиконови поп фолк изпълнителки, от рода на поредните годишни чалга награди на телевизия „Планета” или поредния рожден ден на небезизвестната фирма „Пайнер”.
Време е министър Стоянович да влезе в ролята си на принципал на НДК и да стори необходимото поп фолкът с вулгарните му и цинични послания, както и отблъскващите кючеци, да не намират повече място в Двореца на културата.

Гражданско сдружение „За по-чиста България”


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки