С оцет срещу плевелите


С оцет срещу плевелите
Преди пръскане с оцетения разтвор (сн. 1) и след това (сн. 2)
17 Юни 2014, Вторник


Борбата с плевелите е едно от най-досадните занимания за всеки стопанин. Не само защото ненужните треволяци са твърде издръжливи и упорито

Автор: Дина Харизанова

не отстъпват мястото си под слънцето. Но и тъй като колкото и да се окопава почвата и те да се оскубват, отново намират сили да се надигнат или биват заменени от новопоникнали  свои събратя. А пък препаратите за борба с тях – тъй наречените хербициди, едно, че нанасят голяма вреда на околната среда, второ, са и доста скъпи.

Но ето, че има и много евтин и щадящ природата начин за унищожаване на противните бурени в градината. На помощ тук идва най-обикновеният… оцет. Взима се 4-5 литра от него – за предпочитане бял, и се прибавят ½ чаша сол и малко течен препарат за миене на чинии. След като всички съставки се смесят добре, с разтвора се пълни шише с разпръсквател (за целта може да се използва например празно и добре измито шише от препарат за миене на прозорци с пулвелизатор). В горещо и слънчево време плевелите се напръскват с течността и само за няколко дни от тях не остава следа.


В категории: Горещи новини , Хубавият двор

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
ganev
21.05.2018 09:58:57
0
0
Podxodjcht li e sa jgodi po breme na vegetacia za povetica
1
ganev
21.05.2018 09:58:45
0
0
Podxodjcht li e sa jgodi po breme na vegetacia za povetica
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки