Уволниха полицейски шеф в Джебел, проспал двойно убийство


Уволниха полицейски шеф в Джебел, проспал двойно убийство
Двойният убиец Мерт Мехмед е бил всеки ден пред очите на джебелските полицаи, но те така и не взеха никакви мерки да предотвратят зловещото му престъпление
13 Юни 2014, Петък


Дни преди разразилите се партийни лупинги на управляващите от БСП и ДПС, вътрешният министър Цветлин Йовчев се разшета и заповяда кадрови кадрили

Автор: Галина Кирова

на началници в Кърджалийска област.
Доскорошният шеф на Районното управление на полицията в Джебел главен инспектор Янко Димов бе отстранен от поста си и понижен в началник на група “Криминална” в управлението в Момчилград. Назначени бяха и нови отговорници на структурни звена в Областната дирекция на МВР.

Местните хора в Джебел определиха отстраняването на комисар Димов като своя победа, след като в началото на май два пъти се вдигаха на бунтове и протестираха срещу бездействието на полицията и общинските власти спрямо групата наркомани в градчето.
Протестите им бяха провокирани от бруталното двойно убийство на самотната майка Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда, разкрито седмица след кървавата касапница в апартамента на първия етаж в нова кооперация в градчето.

За среща с тях при втората им акция пристигна и областният директор на МВР в Кърджали комисар Петко Деведжиев, пред когото те настояха за полицейски оставки и наказания, и поискаха назначаване на външни кадри в полицейското управление, които да не са роднини или познати на потенциалните престъпници в района.
Главен инспектор Николай Димитров е новият началник на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” в ОД на МВР в Кърджали, съобщиха от регионалния пресцентър. На ръководната позиция в дирекцията Димитров е назначен със заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Досега Николай Димитров е бил разследващ полицай в РУП-Кърджали, а преди това началник на група “Криминална” в същото управление. Има 19 години стаж в системата на МВР.
Назначенията в силовите структури в Кърджалийско са под прекия контрол на БСП в колаборация с ДПС.

За началник на РУП-Момчилград със заповед на вътрешния министър е назначен и главен инспектор Айнур Реджеб.  Той работи в системата на МВР от 1993 г., като последната заемана от него длъжност е началник на група в отдел “Охранителна полиция” в ОД на МВР-Кърджали.
На негово място в дирекцията е назначен Димитър Димитров, който до момента беше началник на сектор “Охранителна полиция” в РУП-Кърджали.
Сега обаче всички треперят за оцеляването си на новите  постове, тъй като дни след рокадите страната тръгна към предсрочни избори.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки