Вода, диня и чай стопяват камъните в жлъчката


12 Юни 2014, Четвъртък


Сок от прясно зеле пък лекува язва на дванадесетопръстника


Жлъчнокаменната болест (известна като холелитиаза) е хронично протичащо заболяване, което се характеризира с образуването на камъни (конкременти) в жлъчния мехур и жлъчните пътища. То се среща почти четири пъти по-често сред жените.

От камъни в жлъчката преди години е страдала и Станка от Бургас, която се включи по телефона в едно от последните предавания на телевизия СКАТ „Нашата храна – нашето лекарство” с водещ Христо Мермерски, за да разкаже как се е справила с този проблем.
По принцип на болните с камъни в жлъчния мехур се предлага оперативно отстраняване на жлъчката. Това предложили лекарите и на бургазлийката. Тя обаче не се съгласила и се опитала да се излекува по нетрадиционен начин с помощта на най-обикновени природни средства.

Лечението й продължило доста време, но резултатът си заслужавал упоритостта и търпението, което проявила жената.
Най-напред тя изкарала 8 дни само на вода, без да приема каквато и да било храна. Още в началото й станало лошо и тя взела малко мед, от което й се поразминало. Така през всичките „водни” дни, щом усещала неразположение, веднага си близвала по малко от кехлибарения пчелен еликсир.

След като изминал този срок, тя две седмици консумирала само диня – сутрин, обед и вечер. Отново нищо друго не слагала в устата си. Самата тя признава, че доста трудно се справила с тази монодиета, но стиснала зъби и издържала и това изпитание.
През следващите две седмици преминала само на чай, съчетан с ядене на различни плодове – ябълки, круши и т. н. И към това меню не й било лесно да се придържа, но в името на здравето си не отстъпила от него.

Като приключила и него, последвал един месец, в който Станка постепенно се захранвала, връщайки се към нормалното ядене. Тя приемала леки храни – предимно каши и пюрета в началото. И така цели 30 дни, докато започне да яде както е обичайно.
А после си направила и изследвания, които установили, че от камъните в жлъчката й не е останала и следа. Все пак тя предупреждава, че целият гореизброен продължителен курс на лечение е провела под лекарско наблюдение и не препоръчва човек да го прави сам без никакъв медицински надзор.

Убеждавайки се в благоприятното действие на природните средства, когато й поставили диагноза язва на дванадесетопръстника, Станка не се поколебала отново да пробва народен начин на лечение. Тя заложила този път на соколечението и си закупила цял чувал със зеле и всеки ден изпивала по 2 чаши пресен зелев сок.
Така и от това упорито заболяване не останал помен и повече бургазлийката не е имала проблеми с дванадесетопръстника.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки