Превозвачи на бунт заради високи такси на Летище Бургас


Превозвачи на бунт заради  високи такси на Летище Бургас
Снимка: Флагман.бг
06 Юни 2014, Петък


Представители на най-големите превозвачески фирми у нас излязоха на спонтанен протест в Бургас. Те се събраха на 5 юни на летището край кв. „Сарафово“,

Автор: Десант

за да изразят недоволството си от новата политика на концесионера на паркинга „Адонис енд фрог” ЕООД, въвел драстично по-висока такса за достъп до аеропорта. Миналата година цената е била 80 лева, за този сезон тя вече е 400 лв.
При това, сумата е само за едно превозно средство, което на практика означава, че фирмите, които имат повече автобуси, няма да могат да влизат в летището, защото никой от тях не би си позволил подобни баснословни харчове.

Подобно извиване на ръце се наблюдава само в Бургас и Варна. Летищата в двата морски града са взети на концесия от "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" АД. Тази година дружеството е сключило договор „Адонис енд фрог” ЕООД за стопанисване на вътрешните паркинги. Всъщност и двете фирми са свързани с варненската групировка ТИМ, негодуват превозвачите. И допълват, че в аеропортите в София и Пловдив, където собствениците са други, нямат подобен проблем. Там превозваческите фирми имат безплатен достъп до паркинга без да им се взима дори дори минимална такса.

Една годишна винетка, която струва 550 лв., ни служи за цялата пътна мрежа, а тук за паркинг на летище за няколко месеца плащаме 400 лв. Досега не сме получавали никакви обяснения защо е това увеличение, казва Сергей Елфимов, който е представител на една от фирмите превозвачи.

На същата дата, малко след протеста, собствениците на потърпевшите фирми се срещнаха за втори път с областния управител на Бургас Павел Маринов, който и преди седмица, след друг разговор с превозвачите, се бе ангажирал да предприеме някакви мерки. Но така и нищо не направи, за да тушира проблема.
В четвъртък, малко преди редакционното приключване на броя стана ясно, че от Областна управа на практика с нищо не могат да помогнат, но Маринов обещал трета среща, този път на 6 юни.


В категории: Бургас , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки