НФСБ поиска касиране на евроизборите


НФСБ поиска касиране на евроизборите
Топката сега е в полето на Касационния съд
06 Юни 2014, Петък


Мотивите - масовото купуване на гласове и осъществяването на контролиран вот

Автор: Десант

НФСБ подаде жалба за касиране на изборите за Европейски парламент. Мотивите за искането на родолюбците са многобройните нарушения, свързани с покупката и продажбата на гласове, както и това, че някои от текстовете на Изборния кодекс противоречат на Венецианската конвенция на Европейския съюз.

„В жалбата сме описали многобройните фрапиращи нарушения на Изборния кодекс, случаите на купуване на гласове, включително и чудовищния натиск върху работниците на олигарха Христо Ковачки в Бобов дол, Кюстендилско. Акцентираме върху нарушенията на изборните комисии, изреждаме и нарушения в редица избирателни секции, в които имаше отстраняване на наши застъпници, отказ за издаване на протоколи.

Подчертали сме още, че текстовете от Изборния кодекс противоречат на Венецианската конвенция, която изисква да не се променят изборните правила една година преди изборите, а при нас последната промяна беше направена само 29 дни преди тези избори, за което вероятно ще търпим санкции, както през 2007 г.“, каза съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов.

Жалбата на родолюбивата формация бе внесена на 4 юни до Министерски съвет, до президента Росен Плевнелиев и до главния прокурор Сотир Цацаров, които имат правото да сезират Конституционния съд. „Оттук нататък всичко е на съвестта на тези, които ще получат жалбата, всичко зависи от Конституционния съд. Сега ще се види ясно какво представляват институциите ни и дали защитават обществения интерес“, допълни Симеонов.

„Националният фронт трябва да извърши този демократичен акт и да обжалваме законността на изборите. За всеки честен българин е ясно, че евровотът не беше честен, а това е едно от нещата, което подриват вярването, че наистина живеем в демократична европейска държава“, заяви от своя страна другият съпредседател на НФСБ Данчо Хаджиев.

Още в първите дни след изборите Валери Симеонов направи анализ на евровота в България в предаването „Паралакс“ на телевизия СКАТ. Той посочи, че най-голямо присъствие имат евроскептиците в тези държави, където има капсулирани турски общности и в които е налице навлизане на исляма. „Отхвърлям внушенията, че националистическите партии в Европа страдат от криза на идентичността. В България драма в национализма също няма и не може да има, а НФСБ ще продължи да отстоява патриотичната кауза“, категоричен бе той.

В сравнение с парламентарните избори през май 2013 г., по време на евровота имаше ясно изразен отлив на подкрепа от всички политически партии. Дори и при ДПС също е така, макар че спадът там е само 2 процента. Трябва да се отчете обаче, че хората на Лютви Местан масово и тотално купуваха гласовете на този вот. И въпреки това, резултатите им в областите с турскоговорящо население намаляват, коментира съпредседателят на НФСБ.
Местан губи контрола над този електорат, са прогнозите на Симеонов. Според него това означава, че на всеки следващ вот ДПС ще бъде принудено да вади все повече пари, което неизбежно ще доведе до краха на партията.

Валери Симеонов направи анализ и на избирателите на етническата партия, като ги раздели на два основни типа. Първият - това са нейните традиционни привърженици с турски произход, а вторият са купените избиратели, главно от ромски произход.
За пример може да се даде ромският квартал „Столипиново“ в Пловдив, където ДПС получи близо 70 процента подкрепа. Там процесът на купуване се извършва по следния начин – на някой от „тарторите“ в махалата се дават средства, за да осигури хора, като заплати по 50 лева на човек.

Има и села с изцяло българско население, също гласували масово за протурската партия.
Подобно е положението във всички селища, където ДПС получава странно много гласове, без да има смесено население. Такъв е случаят във врачанското село Бутан, което винаги е било тъмночервено. На тези избори за ДПС там са гласували 28 процента от избирателите, почти колкото за „Коалиция за България”.

„ДПС обаче не разчиташе само на директното купуване на гласове. Те бяха подготвили и друг начин за контрол на вота – чрез наемането на огромен брой наблюдатели - близо 9 хиляди души към депесарската фондация „Младежка толерантност“. В село Бутан те бяха натоварени с автобуси, бяха закарани да гласуват и в градски секции във Враца. Подобни случаи имаше и в Монтана, с докарани няколко хиляди хора от околните села. Причината за всичко това е, че когато хората гласуват в секции извън селищата, в които се водят на постоянен адрес, те се дописват под черта в секционните протоколи и така много лесно се контролира техния вот.

Партията, която се прокламира като „победител“ - ГЕРБ, също губи гласове. Тя е стопила цели 35 процента от своята подкрепа от 2013 г. насам. Ще припомня, че близо 70 процента от населението в страната живее в общини, управлявани от ГЕРБ и там хората на Бойко Борисов имаха възможност да прилагат икономически и политически натиск над местното население. Някои бяха принудени да гласуват за ГЕРБ, за да не загубят своята работа“, каза още Симеонов.

От своя страна политическа партия „Национален фронт за спасение на България“ е загубила 45 процента от гласувалите за нея през 2013 г. Редно е да се отбележи обаче, че това бе единствената политическа сила, която не купуваше гласове и води честна кампания. До последно НФСБ води разяснителна кампания за ролята и значението на европейските институции, без да залита в неизпълними обещания.

„Тук обаче трябва да си зададем въпрос: „Какво е логичното поведението на един евроскептик на избори за Европейски парламент?“ То е да не гласува, защото просто не вярва в Европа. Това дава сериозно основание да се счита, че при следващите национални избори, НФСБ ще има много по-високи резултати.“


В категории: Политика , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
иван иванов
12.06.2014 11:38:35
0
0
Възмутени сме от обвиненията на "елитните" функционери от НФСВ,че ние,които не сме гласували сме ги лишили от евро депутати.Задаваме им логическа задача от математиката за шести клас:Гласуват 6500000избир. при коефициент=5.88 - ГЕРБ печелят"пак" като за тях гласува всеки 18(осемнадесети гласоподавател)- За НФСБ-всеки 19 - ЗА БСП всеки 20 и т.н Кой колко депутатски мандата ще получи?-въпросът е и към конституционния съд и ЦИК.
Разбрахме,че математиката и писането на партийният "елит" е слабата им страна,но явно са взе и слухово.70%-казаха- Не на системата - не на болшевишката конституция - не на партийните корифеи - по евро проекти,финанси,банкоов дело,екология,разследващи полуграмотни журналисти.....
Възмутени сме от общинските храненици,които за 6 часа селска седянка,взимат приблизително 1200лв!!!- при пенсии 113лв.!!! -В ОБЩИНА С ДЪЛГ МИЛИОН ЛЕВА?
Прокуратурата-да разследва как са предобили и ползвали общински имоти съветници за последните 15 години.И те говорят от името на народа.
2
....Мнение
11.06.2014 09:55:00
0
0
Не гласувах,защото моят глас отива за легитимация на съществуващата политическа система от болшевишки тип.
1
ЗАЩО НЕ ГЛАСУВАХ - защото моят
11.06.2014 09:33:26
0
0
ПОЗИЦИЯ
Защо малките партии нямат представители


Не е важно кой как гласува,а кой брои бюлетините и определя методиката за разпределение на мандатите
- това е съвременен Сталински прочит,налаган от брюкселските болшевики- прилаган от страните
членки на ЕС-гарантиращ запазването на партийното статуткво,привилегии,субсидий.Това е партийна
конституция,чрез поставянето в ЦИК на лица без духовно възпитание,влюбени във феникийските знаци.
ПРИМЕР 1:От изборите за ЕП - 17д.м.- при к=5.88. На 85 гласоподаватели 20гласа са за вечния победител,
за вторият пол. субект на 16 гласоподаватели гласува 1 гласоподавател- за 3-я субект на 17-1 и т.н...
25 - 1 1,...60-1....1000-1
ПРИМЕР 2:Най-много гласове,получава субекта,за който е гласувал всеки 17 избирател- втори 20-1.
ПРИМЕР 3: Остатъчното число гласове за класиране за разпределение на незаетите места(k=5.88)е
числото 0 и само на №15 е равно на 1 и т.н примери много.

Къде са съветниците на другите участници в изборите - НФСБ,АБВ,АТАКА...?Тествай с числото 0 при коефициент 5.88.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки