Содата премахва гъбички и болки в ставите


05 Юни 2014, Четвъртък


С нея дори заклетият пушач може да откаже цигарите


Безспорен факт е, че природната медицина печели все повече привърженици по целия свят, както и у нас, където има вековни традиции. Потвърждение за това е писмото на нашия читател Силвестър Минков от Русе, който е само на 24 години, но вече е проверил върху себе си действието на рецептите от тази област. Той ни изпрати няколко изпитани от него и роднините му способи за лечение и справяне с различни здравословни проблеми.

Така например при гъбички по краката той и близките му правят върху проблемните области компреси със сода бикарбонат. За целта в 500 мл топла, не гореща вода, се слага 1 с. л. сода за хляб. Разбърква се до пълното й разтваряне и с получения разтвор се правят компреси, които е най-добре да престоят през цялата нощ и да се свалят на сутринта.
Ако гъбичките са по ноктите, те се мажат или обливат с течността, но може и върху тях да се поставят компреси с памучни тампони, които отгоре да се притиснат с отрязани пръсти от хирургична ръкавица. До 4-5 дни гъбичките трябва да са унищожени.

Сода бикарбонат Силвестър препоръчва и при болки в ставите, мускулите, врата, гърба и коленете. В 1 литър преварена вода се слагат 3 с. л. сода бикарбонат, 2,5 с. л. натрошена каменна сол и 3 с. л. ябълков оцет. Сместа се разбърква много добре до пълното разтваряне на съставките. Използва се за мазане, масажи и компреси върху болното място.

Разтривките се правят като се взема мека памучна тъкан, която се потапя в разтвора и с нея се прави бавно масажиране на болното място поне по 15-20 минути на ден. След това се прави компрес със същата течност, който трябва да престои цялата нощ или поне 5-6 часа.
Тези процедури са най-ефективни при пресни травми, но оказват благоприятно влияние и при по-стари. Просто човек трябва да прояви упоритост при прилагането им.

Любопитно е и приложението на содата, което предлага русенският младеж за отказване от тютюнопушене. За целта се взима 1/3 с. л. сода бикарбонат и се поема в устата. Смесва се със слюнката и започва нейното „месене” с езика – по небцето, зъбите, от вътрешната страна на бузите и т. н. Това трябва да продължи около 2 минути, може и повече. След това примесената със слюнка сода се изплюва и устната кухина се изплаква с хладка вода.

Ефектът се проявява при запалването на цигара. Пушачът усеща отвращение към папиросата, дори да пуши леки и слаби цигари. Срокът на действие е индивидуален при различните хора, но по принцип отвращението към пушенето трае от 2 до 4 часа. Нашият читател предлага който иска да пробва и сам ще се убеди, че това помага. Но най-важното е да има желание да се откаже от този навик.
Този метод може да се приложи и при алкохолизъм.

Силвестър Минков предлага и ефикасна рецепта, която помага при газове, подуване и тежест в стомаха. Пие се по 100-150 г чай от леко счукан кориандър, приет 10-15 минути преди всяко хранене – до пълното изчезване на проблема. Това оказва положително влияние и при язва в стомаха, защото питието съдържа и етерични масла, които създават защитен слой върху язвата.

И още нещо интересно, предложено от нашия читател – за пречистване на водата той препоръчва в 1 л от живителната течност да се пуснат 5-7 листенца от офика, което гарантира, че след 3 часа тя ще е напълно чиста и годна за пиене.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки