НФСБ учреди пет нови свои структури


НФСБ учреди пет нови свои структури
Към новата структура на НФСБ в Мадан се присъединиха и много млади хора от миньорския град
30 Май 2014, Петък


Патриотите вече имат партийни организации в Мадан, селата Кукорево, Ряхово и Павелско

Автор: Георги Ваташки

Вотговор на неспиращия интерес към „Национален фронт за спасение на България“, през изминалата седмица се учредиха нейни нови пет партийни организации.
Първата от тях обединява членовете и съмишлениците на НФСБ от квартал „Запад“ на Силистра. Привърженици на родолюбивата формация се събраха на 22 май в партийния клуб в дунавския град, за да положат основите на новата структура. Гост на учредителното събрание бе регионалният координатор за Силистренска област Йордан Ковачев. Хората от този край споделиха с него, че на фона на политиката за загърбване на националните ни интереси, прокарвана системно вече от няколко поредни правителства, Националният фронт е последната надежда за спасението на България.

Присъстващите на форума подкрепиха предложението Иванка Георгиева да оглави новата организация на родолюбците в Силистра. По време на форума тя отбеляза: „Смятам, че основаването на втора градска структура на Националния фронт в Силистра е голяма стъпка напред. Хората дълго време бяха лъгани, че ще се вземат важни мерки за бъдещето им. Но сега те имат истинска надежда, че това може да се случи“.
Секретар на тази структура стана Стоянка Георгиева, която изложи ангажиментите, които стоят пред новосформираното звено: „Предстои ни много работа, за да превърнем идеите и програмата на НФСБ в реалност. Важна цел също е разширяването на влиянието на партията сред младите хора в региона и привличането на нови членове“.

След избора на ръководство силистренци се включиха активно в дискусия, в която разкриха най-наболелите си проблеми, сред които се открояват разрастващата се главоломно в региона безработица и масовата миграция на младите хора в чужбина в търсене на препитание.
„Радвам се, че в град като Силистра интересът към Националния фронт и неговите принципи е толкова голям. Това показва, че партията оправдава очакванията на хората и все по-уверено се превръща в политическа сила, която ще спаси България“, обобщи своите впечатления от срещата Йордан Ковачев.

Няколко часа по-късно на същия ден под знамената на партията на СКАТ застанаха и много жители на чепеларското село Павелско. Десетки патриоти от селището, намиращо се в историческата област Рупчос и известно със своята уникална природа, се събраха в местното читалище „Алеко Константинов 1880“, за да положат основите на структурата на НФСБ. На срещата присъстваше и регионалният координатор за Смолянска област Атанас Коджебашев.

С пълно мнозинство за лидер на новата организация бе избран Славчо Батинков, а секретар стана Благой Димитров. „Идеите и каузата на Националния фронт са единственият път към промени в полза на обикновените хора от Павелско, а не на местните партийни феодали. Само с общи усилия ще може да се преборим с емисарите на протурската ДПС, които се разпореждат със съдбата на хората в цялата община“, подчерта новоизбраният председател.

Основната тема, която вълнува местните жители, е липсата на адекватна социална и здравна политика от страна на бщинските власти в Чепеларе, които от години не са отпускали средства за развитието на родопското село. Заради самозабравилите се властимащи то е оставено почти без осветление, а пътищата, свързващи го със света, са изронени и трудно проходими.„Обикновените българи в Павелско и цялата страна дълго време бяха лъгани от властта и вече не се доверяват лесно на каквито и да е партии. В Родопите обаче все повече стават хората, които са дълбоко убедени, че Националният фронт е една различна политическа сила, чиято единствена цел е да спаси и възроди България“, заяви в края на форума Ангел Коджебашев.

На 23 май най-българската партия учреди още една своя организация в Родопите. Десетки обикновени хора от миньорския град Мадан, милеещи за съдбата на България, се събраха, за да подкрепят новата общинска структура на родолюбците. Гост на форума бе регионалният координатор за Смолянска област Ангел Коджебашев.
За председател на местните патриоти бе подкрепен Румен Ангелов, който заяви: „Гордея се, че съм българин и държа нашите традиции и култура да бъдат съхранени за идните поколения. Убеден съм, че Националният фронт е единствената партия, за която основни ценности са бъдещето на младите хора и възпитаването им в любов и всеотдайност към родината.“

В отстояването на родолюбивите идеи ще му помага младият Румен Димитров, който стана секретар на родолюбците в Мадан и заяви готовността си да работи за привличането на младото поколение към каузата за спасението и възраждането на Отечеството.
След избора на ръководство хората от родопския град споделиха, че въпреки богатите рудни залежи, с които се слави регионът, безработицата в Мадан и околните селища от общината е нарастнала многократно през последните години. Причина за това е, че много от миннодобивните фирми са преминали във владение на собственици, близки до партията на Лютви Местан. Това е довело до загуба на стотици работни места и ниски доходи на останалите работници.

„Хората от Мадан са много огорчени от властта, която напълно ги е забравила и изоставила. НФСБ е първата политическа сила, която се интересува от техните болки и проблеми“, отбеляза в края на учредителното събрание Ангел Коджебашев.
Идеите и принципите на партията на СКАТ бяха приети радушно и от жителите на ямболското село Кукорево. На учредителното събрание, състояло се на 23 май в препълнената зала на местното читалище „Виделина“, присъства и регионалният координатор за Ямболска област Неда Карска.

Новата организация на родолюбивата формация бе оглавена от Кръстьо Иванов, който неговите съселяни познават като честен и деен патриот. Пред тях той заяви: „Никога в историята на България след периода на турското робство страната ни не е била в такава политическа и икономическа криза както сега, когато ни управляват БСП, ДПС и „Атака“. Мисля обаче, че всички на днешната среща разбраха, че партията на СКАТ е една различна политическа сила, чиято единствена цел е да спаси и възроди България“.

Секретар на тукашната структура на НФСБ стана Донка Колева, която определи като първа цел на местните патриоти набирането на нови членове и симпатизанти.
В края на учредително събрание Неда Карска заяви, че предстои създаването на още три нови партийни секции на патриотите в Ямболско: „Интересът към Националния фронт расте с всеки изминал ден и затова целта ни е да приобщим колкото може повече истински българи към каузата за възраждането и просперитета на Отечеството.“

На 23 май под знамената на НФСБ застанаха и жителите на русенското село Ряхово. Десетки привърженици на каузата за спасение на България се събраха в читалище „Христо Ботев“, за да учредят местна структура на патриотичната формация. За да чуят проблемите на ряховци, специално бяха дошли регионалният координатор за Русенска област Тодор Койнов и лидерът на младежката структура на НФСБ в дунавския град Цветан Бенкин.
Пред тях присъстващите споделиха тревогите си от това, че окрупняването на земята от едрите арендатори унищожава бизнеса на дребните земеделски производители от региона. Други проблеми тук са ширещата се безработица и незадоволителните здравни услуги в малките населени места като Ряхово.

Новоизбраният председател на новата партийна секция Стефко Петков изтъкна: „Предстоят ни много усилия и срещи, за да събудим отново духа на Ботев и Левски в хората от Ряхово и околността. Това е единственият начин, по който може да помогнем на Родината си да тръгне по един по-добър път“.
Негова дясна ръка в работата му ще бъде Севдалина Анаталиева, която бе избрана за секретар на местните родолюбци. Тя потвърди своята решимост да отстоява и утвърждава българщината в хубавото ни Отечество, като отбеляза, че ясно си дава сметка, че предстои да се води тежка битка с управляващите от тройната коалиция.


Гости на учредителното събрание в Ряхово бяха регионалният координатор за Русенска област Тодор Койнов и лидерът на младежката структура на НФСБ в дунавския град Цветан Бенкин Идеите и принципите на Националния фронт получиха подкрепа и от жителите на  квартал „Запад“ на Силистра

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки