Високо отличие за продуцента на ансамбъл „Българе”


Високо отличие за продуцента на ансамбъл „Българе”
Христо Димитров получава престижното отличие
24 Май 2014, Събота


На 20 май Министерството на културата връчи своите традиционни годишни награди на изявени творци и дейци на културата по повод Деня на българската

Автор: Десант

просвета и култура и на славянската писменост.
Сред десетките дейци на културата и изкуствата, наградени в навечерието на празника с почетния знак „Златен век” – печат на Симеон Велики и грамота за големия им принос в развитието на българската култура, бе и продуцентът на Национален фолклорен ансамбъл „Българе” Христо Димитров. След 11 години упорит труд в името на запазването и популяризирането на традициите в българското танцово фолклорно изкуство и българския фолклор, създателят и ръководител на първия частен фолклорен ансамбъл у нас получи първото официално признание от държавна институция за своя всеотдаен труд.

„Първата награда е като първата любов – много е ценна и се помни винаги! Признание от такова високо ниво дава стимул за мен и колегите ми от ансамбъла да продължаваме в избраната посока с още по-голяма енергия!” – сподели той по този повод. Димитров  е решил да дари паричната сума от 500 лева, придружаваща отличието, на благотворителния фонд за подготовката на предстоящия нов мегаспектакъл на ансамбъла „Осмото чудо”, чиято премиера се очаква в края на есента.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки