Партията на СКАТ навърши три години


Партията на СКАТ  навърши три години
Стотици българи от цялата страна присъстваха преди три години на учредяването на НФСБ
23 Май 2014, Петък


С нараснало влияние и обединил родолюбивите сили в мощен Патриотичен съюз, Националният фронт продължава да следва своята мисия

Автор: Георги Ваташки

Преди три години на политическия небосклон се появи една различна политическа сила, чиято мисия бе да обедини българските патриоти, готови да се борят за възраждането на Родината от пепелищата на така наречения преход. На 17 май 2011 г. - деня, в който се отдава почит на жертвите на геноцида, извършен над българския народ от турския тиранин, в Бургас бяха положени основите на партия „Национален фронт за спасение на България“.

Появата на тази формация бе неизбежен резултат от дългогодишната мисия на телевизия СКАТ и вестник „Десант“ да бъдат будители и ревностни пазители на българщината. Неин патрон стана великият писател Николай Хайтов, а за химн бе избран прославеният от победите на българската армия марш „Шуми Марица“.
„Влиянието на Националния фронт все повече се чувства в политическия живот на страната.

За изминалите три години той успя да спечели доверието на стотици хиляди българи, които искат да се прекрати разграбването на Отечеството, обслужването на чужди интереси при управлението му и най-важното – да спре отродяването на нацията. Много от традиционните партии започнаха да говорят с езика на НФСБ, а нашите лозунги вече се подемат и от други политици. Това показва промяната в политическата обстановка в България, за което заслугата е на НФСБ, въпреки че партията не е парламентарно представена“, заяви тези дни  по  повод тригодишнината на формацията един от нейните съпредседатели – Валери Симеонов.

За своя трети рожден ден партията на СКАТ може да се похвали с изградени над 170 структури и 50 клуба във всички общини на страната. За това нищожно кратно време тя се  доказа като безкомпромисна опозиция на всяка власт и защитник на интересите на обикновените хора.

Още на първото му явяване на избори – на вота през 2011 г., състоял се само два месеца след учредяването на Националния фронт, от неговите редиците бяха избрани общински съветници в Бургас, Ямбол, Правец и Стара Загора, а кандидатпрезидентската му двойка, сформирана от водещите на любими предавания по СКАТ Стефан Солаков и Галя Асенова, успя да задмине с постигнатия си резултат много радващи се на широка популярност политически фигури и утвърдени през годините имена.

Със своята последователна политика за съхраняване на историческите традиции и непримирима борба срещу ислямизацията и влиянието на съседна Турция и нейните емисари от ДПС патриотите спечелиха доверието на голяма част от българския народ. НФСБ и СКАТ успяха да съберат над 50 000 подписа и в подкрепа на искането за спиране на новините на турски език по БНТ. За съжаление гласът на народа в този случай така и не бе чут. Както бяха пренебрегнати и събраните над 330 000 подписа под искането „Не на Турция в ЕС“. Подписката за това, инициирана от медията, бе внесена в Народното събрание, но също остана без последствия.

Благодарение на патриотичната партия, бе спрян воят на имамите от минарета на джамията в редица села като Козица, Зараево и много други. Седмината съветници на Националния фронт в Бургаския общински съвет успяха да постигнат и събарянето на незаконен мюсюлмански молитвен дом в бургаския комплекс „Меден рудник“, а над 300 местности с турско-арабски имена по тяхна инициатива бяха преименувани с български названия.

Една от най-мащабните победи, от гледна точка на защита националните интереси, е свързана с борбата срещу престъпния международен проект за изграждане на петролопровода „Бургас-Александруполис“. През 2009 г. СКАТ организира подписка за неговата отмяна и поде мощна кампания за провеждане на референдуми в засегнатите градове. Резултатите от тях принудиха тогавашните управляващи от ГЕРБ да се откажат от гибелната инициатива.

Патриотите инициираха и редица други подписки, като тези в защита на несправедливо репресирания от държавата граничар Михаил Цонков, който бе заплашен със затвор заради това, че защити страната ни от турски бракониери, както и на полицая Митко Чавдаров, подложен на съдебно преследване, след като се бе опитал да защити честта на националния ни флаг от нагли цигански посегателства. Благодарение на СКАТ, обществото застана в тяхна защита и съдът ги оправда.

По идея на медията и съветниците от НФСБ Бургас стана първият български град, официално признал геноцида над арменците в Османската империя, извършен през 1915 г., а датата 17 май бе обявена за ден, в който бургазлии свеждат глава пред паметта на жертвите на турския геноцид над българския народ.

Много са и мемориалите по различни исторически поводи, издигнати с подкрепата на партията на СКАТ. Голяма сума бе дадена за изграждане на паметника на загиналите на гара Буново, дело на синовете на Николай Хайтов – Александър и Здравец. По инициатива на родолюбците беше разрушена и „Кървавата чешма“ край руенското село Трънак, издигната от ДПС в памет на протурските терористи, взривили вагона за майки с деца от влаковата композиция София-Бургас на 9 март 1985 г.

Една от мечтите на патрона на НФСБ Николай Хайтов също стана реалност пак с подкрепата на родолюбивата формация и СКАТ. На 18 февруари 2012 г. бе възстановена паметната плоча на Васил Левски пред старинната малка столична църквица „Св. Петка Самарджийска“, под чийто олтар писателят доказа, че е препогребан Апостола на свободата.

Години наред родолюбиви българи водеха борба за поставянето на паметен знак на Васил Левски и в град Белица, където според градските хроники Дякона често отсядал. Това също стана факт благодарение на патриотичната партия. На 20 октомври 2012 г., когато градчето честваше 100 години от освобождението си, мемориалният знак тържествено бе открит.
Националният фронт и СКАТ са помогнали със средства и за реализацията на такива проекти като изграждането на паметник на Филип Чакърък в Одрин; на Николай Хайтов в Борисовата градина в София и на мемориална чешма на големия български писател и общественик в родното му село Яврово.

През миналата година родолюбивата формация организира и протестни митинги в защита на Безистена в Ямбол и Музея на религиите в Стара Загора, които станаха обект на претенции за собственост от страна на Главното мюфтийство с цел да ги превърне в действащи джамии.

В същото време НФСБ и СКАТ подкрепят финансово изграждането на множество християнски храмове или техните ремонти. Сред тях са църквите в бургаските села Банево, Твърдица, Пирне и Рудник, а Валери Симеонов е основният инвеститор на строежа на православния храм „Св. Георги Победоносец“ в бургаския квартал „Победа“, който се очаква да бъде завършен в близко време. Жителите на друг квартал на морския град – Банево, отново благодарение на съпредседателя на НФСБ, след 17 години най-сетне се сдобиха със свой православен храм, който носи името „Св. Троица“.

С многолюдни митинги патриотите решително подкрепиха и съдебната власт в процеса срещу разпространителите на радикален ислям, който се проведе в Пазарджик. Резултатът не закъсня и към днешна дата вече има осъдителни присъди срещу замесените имами.

Безспорно най-голямата победа, постигната от патриотичната телевизия и НФСБ през изминалите години, е освобождаването от ареста на задържаните в Гърция през лятото на 2011 г. български моряци от кораба „Ина“ и последвалото им обявяване от гръцкия съд за невинни, което се случи в края на ноември 2012 г. Тяхното избавление стана факт благодарение на положените от Валери Симеонов и евродепутата Слави Бинев упорити и последователни усилия за постигане на щастлива и справедлива развръзка по случая.

Нарастващото влияние на родолюбивата формация пролича и през май 2013 г., когато тя бе на крачка от влизане в Народното събрание, но заради извършването на масови фалшификации на подадените гласове по време на парламентарните избори през миналата година, резултатът, постигнат от НФСБ, бе силно занижен.

Но и след този вот Националният фронт, вече като най-голямата извънпарламентарна сила, продължи да осъществява своята мисия за обединение на всички, които милеят за бъдещето на България. Около него бе изграден мощен Патриотичен съюз, в който се включиха „Средна европейска класа“, Обединение на български националисти „Целокупна България“, ГОРД , „Национален идеал за единство“ и гражданско сдружение „Патриот“.
Националният фронт получи и признанието на Европа. 

Съпредседателите на НФСБ Валери Симеонов и Данчо Хаджиев и евродепутатът Слави Бинев от патриотичната партия присъстваха през септември 2013 г. на един от най-елитните форуми на Стария континент. Те бяха специални гости на конференцията по повод 20-годишнината от основаването на Британската партия за независимост (UKIP). През април тази година пък Валери Симеонов присъства на заседанието на групата „Европа на свободата и демокрацията” (ЕСД), както и на откриването на пролетната пленарна сесия на Европарламента в Брюксел.

Следвайки завета на Николай Хайтов „Изтървем ли България, изтървали сме всичко“, превърнал се в девиз на партията на СКАТ, сега на НФСБ предстои да се изправи с уверени сили пред следващото предизвикателство – евроизборите на 25 май.


Жертвите на гара Буново не са забравени благодарение на партията на СКАТ Още една победа за родолюбците - възстановяването на паметната плоча на гроба на Левски Момент от протеста в Ямбол срещу посегателствата на Главно мюфтийство върху български имоти, организиран от Националния фронт Съдбата на моряците от кораба „Ина“ щеше да е друга без помощта на родолюбивата телевизия и Националния фронт

В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Honeydas
17.06.2014 06:56:03
0
0
I'm out of league here. Too much brain power on diylsap!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки