Националният фронт с нови три общински структури


Националният фронт с нови три общински структури
Новия клуб на НФСБ в София беше открит от кандидата за евродепутат и съпредседател на патриотичната формация Данчо Хаджиев (правият)
16 Май 2014, Петък


Патриотичната партия откри и още два свои клуба в София

Автор: Георги Ваташки

Партия „Национален фронт за спасение на България“ продължава да печели доверието на все повече българи. В отговор на нарастващия интерес към родолюбивата формация, през изминалата седмица се учредиха нейни нови четири партийни организации – три общински и една местна.

Първата от тях бе създадена на 9 май в Мизия, с участието на десетки привърженици на идеята за възраждане на Родината. Да се запознае с проблемите на жителите на града, известен с прочутото Букьовско тракийско съкровище, за срещата бе дошъл регионалният координатор за Врачанска област Георги Ценов. За лидер на структурата бе избран Тинко Савов.

„Моята задача е да убедя хората да подкрепят Националния фронт на предстоящия европейски вот. За мен това е единствената възможна алтернатива на сегашното политическо статукво, което донесе толкова много беди на българския народ“, подчерта той. Секретар пък вече е Антон Минков, който обеща да работи за привличането на младите хора от общината към патриотичната кауза.

След избора на ръководство жителите на Мизия споделиха, че основният проблем в градчето е високата безработица, защото всички големи промишлени предприятия в региона вече са затворили врати. Присъстващите изказаха своята тревога и от растящата престъпност в общината и липсата на мерки от страна на местните власти за справяне с нея.

„Срещата показа, че хората от Мизия искат коренна промяна на политическата система. Аз вярвам, че с общи усилия идеите на Националния фронт ще станат реалност“, заяви в края на учредителното събрание Георги Ценов.
Най-българската партия учреди своя общинска организация и в столицата на някогашната „Долина на голямата химия“ - Девня. Привърженици на партията на СКАТ се стекоха на 19 май в залата на местното читалище „Просвета“, за да поставят началото на новата общинска структура на родолюбците. Във форума взе участие и регионалният координатор за Варненска област Димитър Карбов.

Млад и амбициозен екип оглави новата структура на НФСБ. За неин председател бе избран бившият спортист Методи Нецев, а за секретар - Ивелин Пенчев.
„Дълго време Девня бе управлявана от корумпирани политици, загърбили напълно проблемите на обикновените хора. Със създаването на новата структура на НФСБ ние си поставяме целта в местната власт да влязат истински патриоти, милеещи не само за съдбата на нашия град, но и за тази на Отечеството“, заяви след избирането си Нецев.

Пред новото ръководство бе поставена задачата за достойно представяне на европейските избори и повишаване резултата на родолюбивата формация от парламентарния вот през 2013 г. В края на срещата Димитър Карбов добави, че застъпници на Националния фронт ще има във всички изборни секции във Варненска област.
Патриотите от софийското село Габра също застанаха зад каузата на партията на СКАТ. В населеното място, известно в цял свят със своите самодейни фолклорни състави, на 11 май десетки местни жители поставиха основите на нова организация на родолюбивата формация.

С погача и мед бяха посрещнати кандидатът за евродепутат от листата на НФСБ Любомир Желев и регионалният координатор за София – област Венцислав Тоцев.
„Националният фронт е силата, която трябва да затвърди в съзнанието на нашия народ, че спасението на Отечеството е работа на самите българи. Нацията трябва сама да си помогне, а ако на това пречат продажни политици, те трябва да бъдат отстранени“, обърна се към присъстващите Желев.

Структурата на патриотичната формация в Габра бе оглавена от Любчо Ганев, който след избирането му заяви: „През последните 25 години тези, които бяха на власт, не направиха нищо, за да помогнат на народа, на обикновения отруден човек.”
Помощник на председателя ще бъде Фиданка Петрова, която стана секретар на местната организация на Националния фронт.

„Докато живеех в София, имах щастието да познавам отблизо великия Николай Хайтов и да се запозная с неговите идеали и мечти за бъдещето на нашата Родина. Затова съм изключително горда, че ще работя за партията, която се бори да продължи неговото дело и да отстоява патриотичната кауза“, развълнувано сподели Петрова.
„Хората в Габра са будни и силно се вълнуват от местните проблеми, но проявяват интерес и към изборите за Европейски парламент. Те обещаха да работят за достойно представяне на Националния фронт на вота, защото осъзнават, че голяма част от решенията, засягащи техния бит, се взимат именно в Брюксел“, заяви в края на форума Любомир Желев.

Идеите и принципите на НФСБ бяха приети радушно и от жителите на Лозница, където също бе учредена структура на партията на СКАТ. Специално за форума бяха дошли съпредседателят на Националния фронт Валентин Касабов и регионалният координатор за Разградска област Димитър Димитров. С тях хората от общината споделиха своите продължаващи от години проблеми с местните велможи от антиконституционната партия ДПС. Мнозина от тях се държат като самозабравили се феодали, тъй като никой не ги закача, особено сега, когато на власт е новата тройна коалиция, в която основна фигура е формацията, оглавявана от Лютви Местан.

С пълно мнозинство за лидер на местните родолюбци бе посочен Свилен Събев.
„В Лозница натискът на емисарите на ДПС над местните хора е много силен. Време е на това да се постави край, като за целта се обединим всички истински българи зад идеите на Националния фронт“, убеден е новият председател. Секретар на организацията в Лозница стана Калоян Илиев, който призова своите съграждани да подкрепят патриотичната формация на евроизборите: „В тази икономическа и морална криза е време да се надигнем и да възродим България от пепелта. Затова трябва да изберем номер 11 в бюлетината.“

Липсата на адекватна политика към хората в региона се оказа основната тема, която вълнува местните жители. От години управниците на община Лозница от БСП и ДПС не са отпускали средства за развитието на пътищата, училищата и здравните заведения.
„На страната са нужни истински родолюбци с доказани качества, които няма да се поддадат на натиска на управляващите от тройната коалиция. Тази среща показа, че и в Лозница, има много будни и интелигентни хора с чувство за отговорност за съдбата на България. Това са истински българи, готови да работят за нейното бъдеще без користна цел“, обобщи своите впечатления в края на събранието Валентин Касабов.

Партията на СКАТ откри и два клуба в София. Първият отвори врати на 9 май и се намира на улица „Нишава“ 9. Там ще се събират нейните членове и симпатизанти от столичните квартали „Белите брези“, „Красно село“, „Славия“, „Хиподрума“ и „Лагера“.
На събитието присъстваха кандидатите за евродепутати от листата на родолюбивата формация Данчо Хаджиев – съпредседател на НФСБ, Силвия Трендафилова, Александър Минев и Слави Георгиев.

„Нашата задача като политици е да направим така, че България да оцелее и нашето отечество да се развива, а не да позволим държавата да се разпада и младите да бягат навън. За нас интересите на страната ни са над всичко – над личните и партийните“, заяви Данчо Хаджиев. Силвия Трендафилова пък допълни, че е важно българският национален интерес да бъде защитен адекватно и в Европейския парламент: „Това е напълно възможно, както вече го доказа нашият представител в Брюксел Слави Бинев.“
На следващия ден – 10 май, бе открит още един партиен офис в София, който се намира в читалище „Просвета“, в квартал „Обеля“.


Гости на учредителното събрание в Лозница бяха съпредседателят на НФСБ Валентин Касабов (вторият от ляво надясно) и регионалният координатор за Разградска област Димитър Димитров (в ляво от него)

В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Анархист
20.05.2014 16:42:02
0
0
Защо учредителните събрания на новите ви структури се провеждат винаги в малки помещения ?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки