Патриотите отбелязаха Деня на българската армия


Патриотите отбелязаха Деня на българската армия
Венци на признателност пред Паметника на 24-ти Черноморски полк в Бургас поднесоха съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов и журналистът от СКАТ Димитър Байрактаров
12 Май 2014, Понеделник


Родолюбците от „Национален фронт за спасение на България“ почетоха на 6 май подвига на хилядите воини от редовете на славната българска армия,

Автор: Десант

паднали за свободата и обединението на Родината.
В София десетки членове и симпатизанти на патриотичната партия и представители на телевизия СКАТ поднесоха венци пред Мемориала на Одринската епопея, издигнат в памет на загиналите от героичния 58-ми Одрински полк през Балканската война.
В поклонението се включиха и кандидатите за Европейския парламент от листата на Патриотичния съюз около НФСБ – съпредседателят на формацията Данчо Хаджиев, евродепутатът Слави Бинев, Велизар Енчев, Силвия Трендафилова, Александър Минев и Любомир Желев.

По покана на партията на СКАТ пред събралото се множество военният квартет „Кантос“ изпълни възрожденските песни „Край Босфора шум се вдига”, „Стани, стани, юнак балкански!” и „Вятър ечи, Балкан стене”.
„Нашата армия се е доказала с много победи. За съжаление днес ние нямаме армия. Да се поздравим за днешния празник с поглед в миналото и с надежда, че в бъдеще пак ще можем да се гордеем с българските войски”, обърна се към присъстващите Данчо Хаджиев.
Той добави, че родолюбивата партия отстоява идеята за въвеждане на задължителна 6-месечна наборна служба и се противопоставя на изпращането на български военни мисии в чужди държави, в угода на САЩ и НАТО: „Ние трябва да защитим държавата си тук, нашите граници на място, а не да доказваме достойнството си в чужди битки.“

Силвия Трендафилова също отбеляза, че на военната мощ на България е нанесен страхотен удар: „На страната ни й трябват не наемници, а войници, които да служат на отечеството си. Войската трябва да е символ на дълг и достойнство!”
Слави Бинев припомни, че българските воини не са губили битка, но са били предавани от властници, които са проигравали пролятата кръв на дипломатическа маса: „С наближаването на европейския вот сме длъжни в името на историята да повярваме в себе си, да се преборим със страховете си и да победим в името на Отечеството.”

В Бургас, откъдето партията на СКАТ пое своя път, патриотите също отбелязаха Деня на храбростта и българската воинска доблест. Съпредседателите на НФСБ Валери Симеонов и Валентин Касабов, общински съветници от политическата формация, председателят на партия „Средна европейска класа“ Георги Манев, журналисти от телевизия СКАТ и вестник „Десант“ поднесоха венци пред Паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк в центъра на морския град.

„Духът на всички паднали за свободата и просперитета на Родината е жив в ума и сърцето на всеки българин. Независимо от смешния размер, до който е сведена нашата армия, българската доблест и готовност за саможертва са живи и ще ги има, докогато я има Майка България“, заяви Валери Симеонов, който оглавява листата за евровота на Националния фронт.

Той добави, че пътят към възраждането на страната минава през възстановяването на наборната военна служба и въвеждането на часове по патриотизъм в училищата.
Към неговото мнение се присъедини и Валентин Касабов, който подчерта, че умишленото съсипване на армията от управлявалите през последните 25 години е равносилно на национално предателство и призова всички, които милеят за спасение на България, да дадат своя глас за Националния фронт на 25 май.


Кандидатите за евродепутати от листата на НФСБ Слави Бинев и Силвия Трендафилова, Велизар Енчев и Данчо Хаджиев поднесоха венци пред Мемориала на Одринската епопея в София

В категории: Политика , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Sousa
16.06.2014 19:32:27
0
0
What a joy to find such clear thiignnk. Thanks for posting!
2
Анархист
14.05.2014 09:23:10
0
0
" Той добави, че пътят към възраждането на страната минава през възстановяване на наборната военна служба. "
Друго по-дебилско предложение има ли ?[curious]
1
Анархист
12.05.2014 16:31:55
0
0
Абе вие не разбирате ли, че с малоумната идея да връщате наборната служба младите няма да гласуват за вас !
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки