Как да се лекуваме с кориандър


08 Май 2014, Четвъртък


Рецепта 1 (тибетска рецепта за лечение на язва на стомаха): Смесват се в равни количества плодчета от кориандър, шрот от облепиха и корен от девесил


(може да се намерят в билковите аптеки). Всичко се смила в блендер или с кафемелачка и се приема преди хранене по ½ ч. л. – задължително с много вода.

Рецепта 2 (за премахване на лунички и пигменти петна): Отварата от пресни листа от кориандър прекрасно избелва кожата. С нея може ежедневно да се мие лицето или да се обтрива с напоен в своеобразния лосион памучен тампон.

Рецепта 3 (при повишена нервна възбудимост): Със 100 мл водка се залива 1 с. л. семена. Оставя се да престои 2 седмици и се прецежда. Приемат се по 40-50 капки на ден.

Рецепта 4 (при тежест в стомаха и метеоризъм): Смесват се добре 1 част смлени семена от кориандър, 1 част счукани семена от резене, 1 част счукани семена от анасон и 2 части смлени семена от ким. Взимат се 2 ч. л. и се заливат с 50 мл вряла вода. Престоява десетина минути, след което цялата настойка се изпива.

Рецепта 5 (при болки в стомаха): Достатъчно е да се сдъвчат няколко пресни листа от кориандър и благодарение на съдържащите се в тях етерични масла възпалителните процеси ще утихнат и болката ще отшуми.

Рецепта 6 (при ангина и простудни заболявания): Нарязани на ситно или смлени с машинка за месо свежи зелени части от растението кориандър се заливат с чаша гореща вода и се оставят да престоят 15 минути. Използва се за гаргара.

Рецепта 7 (при отоци на крайниците): Смесват се 1 част накълцани на ситно листа от кориандър и 4 части вряла вода. Достатъчно е известно време веднъж дневно да се изпива по един такъв лечебен чай, за да изчезнат отоците.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки