Българска изложба в Мадрид


Българска изложба в Мадрид
05 Май 2014, Понеделник


Най-светлият християнски празник – Възкресение Христово, бе отбелязан подобаващо от сънародниците ни в Мадрид. Учениците от българското училище „Бачо Киро“

Автор: Георги Ваташки

в един от елитните квартали на испанската столица – Алкокорн, подготвиха специална Великденска изложба, която се състоя от 20 до 30 април. Със съдействието на Асоциацията на българските учители в Мадрид „Слово“ тя бе подредена в един от най-големите културни центрове в испанската столица „Буеро Вайехо“.
С нея българчетата представиха историята на уникалния обичай с боядисването на яйца, превърнал се в символ на пролетта, вярата, надеждата и любовта между хората. Публиката с голям интерес разгледа и богато украсените кошници с разноцветни яйца, моделите на животни, както и весели картини, създадени от малчуганите за големия християнски празник.

Бяха изложени и рисунките, отличени във второто издание на международния конкурс, организиран от асоциация „Слово“ „Природата и традициите в детското творчество“, чиято тема тази година бе „Пролетта и детето“. В нея участваха творби на възпитаници на училищата в България, които също носят името на Бачо Киро, от градовете Варна, София, Пловдив и Велико Търново.


В категории: Горещи новини , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки