Бургаски окръжен съд с двоен аршин


Бургаски окръжен съд с двоен аршин
Депутати от „Атака“, загубили окончателно заведените дела към 28 април 2014 г.
02 Май 2014, Петък


Бургаският окръжен съд въведе странна практика да излиза с противоречиви решения по идентични казуси и сродни дела. След последните парламентарни избори м.г.

Автор: Светлана Николова

цялата парламентарна група на „Атака“, начело с Волен Сидеров, входира жалби в Съдебната палата на морския град срещу собственика на телевизия СКАТ и съпредседател на НФСБ Валери Симеонов с абсурдни мотиви.
Заведените дела за „непозволено увреждане“ са общо 20 на брой. Всичките до едно са спечелени на първа инстанция в Бургаски районен съд от Валери Симеонов.
Към настоящия момент на втора инстанция (Бургаски окръжен съд) Симеонов е спечелил 13 от тях, като решенията по тези дела са окончателни и не подлежат на обжалване.

Изключение прави само едно, заведено от Волен Сидеров, но то е триинстанционно, тъй като е за сума от 10 000 лева и ще бъде обжалвано пред Върховен касационен съд.   
Интересно е, че същият състав на БОС, отсъдил в полза на Сидеров, е потвърдил решенията на БРС, с които са отхвърлени исковете по 4 от 13-те окончателно спечелени от Валери Симеонов дела. При това, те са със същия предмет като делото на Волен Сидеров.
„Десант“ припомня някои от спечелените по-значими дела на СКАТ ТВ срещу Волен Сидеров и неговата партия:

Дело за 50 000 лева неплатена предизборна реклама по СКАТ през 2009 г. - окончателно изплатени с лихвите и разноските от ПП „Атака”;
Дело 107/2012 г. на Софийския апелативен съд (САС), Валери Симеонов срещу вестник „Атака“ за 5 000 лв. неимуществени вреди - изплатени;
Дело № 3244/2012 г. на САС за непозволено увреждане, заведено от Валентин Касабов срещу Волен Сидеров, по което последният беше осъден да заплати 8 300 лева, които се удържат от депутатската му заплата от м. декември 2012 г.;
Дело 288/2011 г. на БАС, загубено от Сидеров –
2 198 лева;


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки