Валери Симеонов: Гласувайте с разума си и с любовта си към България


Валери Симеонов: Гласувайте с разума си и с любовта си към България
Партията на СКАТ откри своята предизборна кампания в Бургас за евровота под мотото - „НФСБ - гласът на българските патриот в Европ“
02 Май 2014, Петък


В Бургас патриотичната партия постави началото на предизборната си кампания

Автор: Георги Ваташки

На 25 април в Бургас, където точно преди три години бе поставено началото на „Национален фронт за спасение на България“, официално бе открита предизборната кампания на патриотичната партия за предстоящия вот за Европейски парламент.
Малко са политическите сили, които могат да напълнят със свои последователи голямата спортна зала „Бойчо Брънзов“ в морския град. Тя обаче се оказа тясна да събере близо 800 членове, симпатизанти и съмишленици на родолюбивата формация, които бяха дошли да подкрепят каузата за спасението и възраждането на Родината.

С бурни аплодисменти и скандирания „НФСБ“ и „Победа“, присъстващите посрещнаха първите четирима в листата за родолюбивото обединение около Националния фронт - водача и съпредседател на НФСБ Валери Симеонов, евродепутата Слави Бинев и популярните журналисти от телевизия СКАТ Велизар Енчев и Силвия Трендафилова.
В залата бяха и другите двама съпредседатели на родолюбивата партия Данчо Хаджиев и Валентин Касабов, лидерите на партиите от Патриотичния съюз, обединени около НФСБ, регионалните координатори и председателите на структурите на формацията от цяла България.

„Спомняте ли си как преди три години отново в тази зала, пред препълните трибуни, ние учредихме Националния фронт. Партията тогава беше непозната, но само няколко месеца по-късно премина през изпитанието на местните избори. Още с първите си стъпки НФСБ показа на цяла България, че е политическа сила, която се ползва с доверието и любовта на хората.

Народът ни подкрепи и на парламентарните избори през 2013 г., когато удвоихме резултата си. Сега НФСБ със своята патриотична платформа ще се изправи и на настоящите избори, където съм сигурен, че освен удвояване на резултата, ще имаме и трима представители в Европа“, развълнувано се обърна към множеството Валери Симеонов.
Той припомни някои от многобройните каузи, за осъществяването на които се бориха успешно патриотите и телевизия СКАТ през изминалите години.

„Националният фронт поведе битката срещу неправомерните претенции на Главното мюфтийство, подтиквано от Турция, да придобие значими исторически обекти в България. Проведохме множество митинги в защита на сградите на „Безистена“ в Ямбол и на Музея на религиите в Стара Загора.
Делата за тяхната собственост вече се печелят от българската държава, но борбата за запазването им бе започната именно от НФСБ.

Ние решително подкрепихме съдебната власт в процеса срещу разпространителите на радикален ислям, който се проведе в Пазарджик. Резултатът не закъсня и към днешна дата вече има осъдителни присъди срещу замесените имами. Ще припомня още борбата ни срещу гибелния за страната проект Бургас - Александропулис, оневиняването на граничаря Михаил Цонков. Не на последно място е и спасяването на шестимата моряци от кораба „Ина“, които без помощта на телевизия СКАТ и съдействието на Слави Бинев в Европарламента още щяха да бъдат в гръцкия затвор“, подчерта съпредседателят на партията на СКАТ.

Той изрази своето убеждение, че влиянието на Националния фронт все повече се чувства в политическия живот на страната: „Много от традиционните партии започнаха да говорят с езика на НФСБ, а нашите лозунги вече се подемат и от други политици.
Неслучайно българският парламент забрани агитацията на турски език по време на изборите, за което Националният фронт отдавна настоява. Това показва промяната в политическата обстановка в България. И това е дело на НФСБ, въпреки че партията не е парламентарно представена.“

Родолюбивата формация се причислява към евроскептичните партии, но тя в никакъв случай не е противник на Европейския съюз, подчерта Валери Симеонов: „Не трябва да се гледа еднозначно на ЕС, ние сме прагаматици и считаме, че трябва да извлечем всичко полезно от членството на България в него.

Това, което ни даде Европа за изминалите седем години, не никак малко. Днес всеки българин може да пътува в страните от Съюза без унизителни проверки и паспортен контрол. ЕС ни осигури и изключително важната свобода на трудовите пазари.
В резултат на това, голяма част от приходите за страната идват от наши сънародници зад граница. Най-важното преимущество обаче е възможността Брюксел да оказва натиск върху нашите продажни управляващи, да спазват те законите и правилата на европейската демокрация.“

Симеонов изтъкна, че за лошото състояние на родната икономика няма вина ЕС, а то се дължи на действията на некомпетентната и корумпирана политическа класа, управлявала страната ни през последните 25 години: „Първите четирите реактора на АЕЦ “Козлодуй“ бяха затворени не заради Брюксел, а поради предателството на нашите представители в ЕС.

Днес обаче вместо да са в затвора, те нагло искат отново да им бъде гласувано доверие, за да продължат да търгуват с интересите на България.“
Съпредседателят на Националния фронт акцентира върху необходимостта представителите на страната ни в Европейския парламент да отстояват не тяснопартийните си интереси, а тези на България.

Той припомни как на 3 април 2014 г. в ЕП бе подложено на гласуване спирането на средства по европроекти у нас: „Това беше красноречива оценка на работата на нашите управляващи, констатация, че сегашното ни правителство не става за нищо. Лошото обаче е, че тези, които сега се кандидатират за евродепутати от други партии, в по-голямата си част подкрепиха налагането на тези санкции на България.
Затова на тяхно място НФСБ предлага кандидати с авторитетни биографии, отговорни и доказали се. Това са хора, които могат да се борят и да отстояват позицията си и винаги да са с гордо вдигната глава.“

Водачът на листата на партията на СКАТ е убеден, че отново ни очаква „мръсна” предизборна кампания, но това се случва, защото партиите на статуквото се страхуват от идеите и принципите на родолюбците.
Причина за това е, че влиянието на патриотичното обединение около НФСБ в страната нараства с всеки изминал ден. Като пример той посочи факта, че само в един ден няколко социологически агенции са дали коренно различаващи се прогнозни резултати за представянето на изборите на партията на СКАТ.

„Запазете в сърцата си вярата, обичта към България и доверието в нас, защото ние никога не сме ви предавали и няма да го направим. А тези, които все още се колебаят дали да дадат своя вот, нека гласуват с разума си и любовта към България с № 11 на Националния фронт и Обединения патриотичен съюз“, завърши под бурни аплодисменти и скандирания „НФСБ“ речта си Валери Симеонов.

Най-активният сред българските евродепутати Слави Бинев отбеляза, че предстоящите избори са от изключителна важност за нашата страна: „От тях зависи дали ще има кой да защитава нашите права и интереси. Националният фронт ще продължи да отстоява в Европа българските интереси – достойно и интелигентно. Основната ни цел като евродепутати е да създадем условия обикновените българи да могат да се възползват от финансирането от ЕС, а не то да отива в джобовете на олигарсите.“

Бинев добави, че евроскептичните партии в Европа, към които принадлежи и НФСБ, се очертава да бъдат втора политическа сила в следващия състав на европейския парламент: „Най-големият страх на традиционните партии са патриотите, групирани под едно общо наименование – евроскептици, защото там има и еврокритици и еврореалисти, но няма евроидиоти и европростаци. Няма такива, които мятат кюфтета по самолетите или стрелят по магистралите. С такива хора никой не иска да говори.“

Третият в листата на партията на СКАТ - Велизар Енчев, подчерта, че патриотите ще представлява в Европейския парламент всички слоеве от българския народ: „НФСБ ще бъде гласът на обикновените трудови хора, които се борят всеки ден за хляба си, и най-вече на всички онеправдани, болни българи, които властимащите оставиха на произвола на съдбата.“

Водещият на „Дискусионно студио“ припомни, че патриотичната медия е единствената, която редовно и обективно отразявала протестите и искания на родните пенсионери, а след изборите ще защитава достойно техните интереси и в Брюксел.
„Вече 20 години от екрана на телевизия СКАТ водим кампания за спасението на България. Това е битка за съхраняване на националната ни идентичност, за опазване на българската история, традиции и фолклор от различни пошлости.“
„Докато другите разграбваха и разграждаха, ние създавахме и съграждахме”, категорична бе и Силвия Трендафилова, водеща на предаването „Зад фасадата“ и четвърта в листата на родолюбците за евровота.

Тя цитира Апостола на свободата – Васил Левски: „Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от самите нас, от нашите задружни усилия”. И допълни, че патриотите нееднократно са доказвали, че за тях националния интерес стои над личния и партийния.
„Така ще бъде и в Европейския парламент”, обеща Трендафилова от името на кандидатите на Националния фронт.

Валери Симеонов закри официалната част от събитието, като цитира думите на великия писател и патрон на НФСБ Николай Хайтов: „Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш”, и призова всички истински патриоти да гласуват масово.
Думите му бяха посрещнати от стотиците по трибуните с дълго нестихващи аплодисменти.
След това бе изпълнен химнът на партията на СКАТ „Шуми Марица“. Цялата зала стана на крака. Празникът продължи с фолклорен концерт - подарък за всички граждани на Бургас, с участието на изтъкнатите народни изпълнители Стоян Физиев и Жечка Сланинкова.


Зала „Бойчо Брънзов“ се оказа тясна за стотиците членове и симпатизанти на НФСБ дошли да подкрепят каузата за спасението на Родината С бурни аплодисменти бяха посрещнати първите четирима в евролистата на НФСБ – (отляво надясно) Валери Симеонов, Велизар Енчев, Слави Бинев и Силвия Трендафилова

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки