Компрес с охлюви стопява шиповете


01 Май 2014, Четвъртък


Лукът премахва синини, а чесънът лекува множество проблеми


Па призивани към нашите читатели да ни изпращат изпитани от тях рецепти от областта на природната медицина неотдавна се отзова Васил Терзиев от Садово.
Той споделя в своето писмо желанието да помогне на хората, като предлага два много прости начина за лечение на едни доста често срещани здравословни проблеми.
Както ни пише той, „при удар на крак или на ръка мястото посинява. В този случай се взима 1-2 глави кромид лук, които се нарязват на ситно и се счукват в дървено хаванче заедно с 1 ч. л. морска сол.
Удареното място се налага с тази смес, като процедурата се прави 2-3 пъти и синината изчезва”.

Другата му рецепта е предназначена за лечение на шипове. За целта се счукват върху найлон 4-5 охлюва заедно с черупките (тъкмо сега им е сезонът, когато изпълзяват след дъжд). Мястото, където се намира шипът, се намазва със свинска мас и върху него се слагат охлювите заедно с найлона. Отгоре се поставя хартия и се прави превръзка като за компрес.
Това се прави вечер и сутрин се маха. Процедурата се повтаря 4-5 дни и след известно време шиповете изчезват.
Лично на Васил тази рецепта много е помогнала.

Писа ни и Запрян Шопов от пловдивското село Царимир. Той пък разказва следната история: „През далечната 1987 г. в библиотеката на Профсъюзния дом в Хисаря попадах на едно малко книжле – „За фитонцидите” от академик Борис Токин. В него той нарича чесъна „Негово Величество на растенията”. Оттогава го ползвам не само в борбата срещу грипа, а и за множество заболявания, причинени от вируси и бактерии. Нито веднъж не съм търсил лекар при появата на предвестника на грипа – хремата. Както описва академик Токин, достатъчни са няколко инхалации с вдишване на фитонцидите от чесъна и хремата е победена.

С чесън и мед съм лекувал възпалено гърло, афти в устата, зъбобол. При усещане за поява на херпес на устните са ми били достатъчни няколко намазвания със скилидка чесън.
С чесън излекувах и упорити полипи в носа, които запушваха лявата ми ноздра и възпрепятстваха дишането ми през нея.
Чесънът ме отърва и от някакво доброкачествено твърдо кожно образувание на лицето, което не се предаваше с години. За ползата му при високо кръвно налягане, стомашни и други проблеми е писано достатъчно.

За съжаление много хора не го ползват, защото има неприятна миризма за околните. Това е пълно невежество. Господ ни е дал най-полезния и невероятен антибиотик и той не бива да се пренебрегва” – отбелязва в писмото си Запрян.
Написаното и от двамата наши читатели е показателно за силата на най-обикновените средства, които ни предоставя майката природа. Както неведнъж сме изтъквали, за лечението с тях не са нужни някакви големи финансови средства, дори в повечето случаи можем да си ги набавим напълно безплатно от градината или полето. Приготвянето на целебните процедури е елементарно, а ефектът от тяхното приложение е забележителен.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки