Целебна билкова смес срещу алергии


24 Април 2014, Четвъртък


С отвара от коприва, полски хвощ и борови връхчета можем да се отървем от досадното заболяване


Алергичните заболявания са едни от най-разпространените по света. Любопитно е, че по-големият процент на хората, страдащи от тях, се наблюдава в по-напредналите страни. Така например в индустриално развитите държави алергията засяга над 40 % от населението, като тенденцията е броят на засегнатите жители да нараства все повече.
В нашата страна боледуващите от алергия са между 30-40 на сто. Хората с алергична астма са 9-10 %, а от алергичен ринит боледуват 25-30 %. Смята се, че всеки човек поне веднъж или повече пъти е претърпявал инцидент от алергичен характер.

Тези данни изнесе в предаването на телевизия СКАТ „Нашата храна – нашето лекарство” гостът на водещия Христо Мермерски – алергологът доц. д-р Георги Николов, който запозна зрителите с това заболяване и коментира техните обаждания.
Сред тях бе и Мита Георгиева, която разказа как е излекувала от алергия себе си, а по-късно и снаха си, с помощта на една проста рецепта от областта на природната медицина.
Преди 40 години по време на работата си в ТКЗС жънела с колежките си лавандула. По някое време я ожилила една пчела. Успели да извадят жилото и и доколкото могат да изстискат отровата й. До вечерта на жената й нямало нищо, но по-късно се появили отоци по очите и устата й и тя започнала да се задушава.

След полунощ отишли при селския лекар, който й поставил инжекция и я оставил да лежи под наблюдение още 1 час, докато й се размине.
Въпреки това Мита взела да прилага една рецепта за лечение на алергии от областта на народната медицина. За целта взела един стрък коприва, дълъг около двадесетина сантиметра, един стрък полски хвощ – пак толкова голям, едно средно голямо листо от орех и 3-4 елхови (борови) връхчета – около 2-3 см на дължина.
Всичко това сварила в 800 мл вряща вода. Пила от отварата 3 пъти на ден по 1 ч. ч. половин час преди хранене.

Същото лечение след време приложила и на снаха си, която пролетно време дотолкова страдала от алергични пристъпи, че ходела с маска на лицето си. Само да се покажела на двора и започвала да киха, да се оплаква от тежка хрема и по цели нощи да не може да мигне от неспирна и мъчителна кашлица.
Но само една седмица, след като пила от билковата отвара, всички тези симптоми отшумели. За всеки случай продължила с приемането на целебната смес още една седмица и повече никога не се оплакала от алергията.

Дори гостът в студиото на „Нашата храна – нашето лекарство” доц. д-р Георги Николов бе озадачен от този невероятен успех на природната медицина и бе категоричен, че изцелението на Мита и снаха й е учудващо бързо и заслужава да бъде проучено от алерголозите. Защото, всеизвестно е, че неприятно заболяване като алергичен ринит много трудно се поддава на лечение с конвенциалните фармакологични средства на официалната медицина. Дори и с използването на най-силните и модерни медикаменти, то се лекува продължително и много често се проявява отново още в началото на всеки следващ пролетен сезон.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки