Разпореждане от наследниците с поделен имот


Разпореждане от наследниците с поделен имот
23 Април 2014, Сряда


През 2000 г. е направена подялба на земеделска земя между двама братя, които са мои първи братовчеди. Единият от тях - Атанас, e починал през 1985 г.,


Автор: Христиан Митев юрисконсулт

като оставя наследници две дъщери. Другият брат - Димитър, е жив по време на подялбата, която става чрез адвокат и нотариус, и се снабдява с нотариални актове за поделената земя. Димитър се спомина през 2003 г. и остави като наследник съпругата си, която и в момента е жива. През 2006 г. земята бе продадена като част от голям масив, закупен от крупен купувач. Парите, получени от продажбата, бяха обсебени от дъщерите на починалия брат Атанас, а съпругата на Димитър не получи и стотинка. Казаха, че законът бил такъв. Така ли е наистина? Не ме препращайте, моля ви,  към адвокат!
Сега също предстои да се получат пари от изсечена гора, затова трябва да се знае точно какво гласи този закон, ако има изобщо такъв. Къде да го прочета?

Величка Неделчева


От вашето изложение става ясно, че земята е поделена между вашите братовчеди още през 2000 г. От това следва, че всеки от тях е собственик на отделен поземлен имот. Всеки собственик сам решава как да управлява собствения си имот. Ако наследниците на братовчед ви Атанас са собственици на самостоятелен имот, както е в случая, те са тези, които решават дали и на кого да го продадат, както и те са тези, които следва да получат продажната цена от купувача.

Съпругата на братовчед ви Димитър не е собственик на продавания имот и няма как да претендира за получаването на каквато и да е сума от продажната цена на имот, който не е нейна собственост.
Що се отнася до препоръката, която отправяме към нашите читатели да се обърнат към адвокат, ние я правим, за да бъдат защитени по-добре техните права и законни интереси.

Дадените отговори не заместват, а предполагат консултацията с адвокат


В категории: Горещи новини , Кантора Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки