Продават тениска на Григор Димитров


Продават тениска на Григор Димитров
Григор Димитров
20 Април 2014, Неделя


Тенис блузка на световноизвестния хасковлия Григор Димитров ще бъде продадена на търг. Парите ще бъдат дарени на момиче със специални образователни потребности,

Автор: Христо Христов

което ще участва през септември на Спешъл олимпикс.
Фланелката е предоставена от семейството на 14-я в световната ранглиста по тенис Гришо. Възпитаничката на дневен център "Марина" се казва Юммю Халил и е част от националния отбор на България. Тя ще се състезава в дисциплината боче.
За участието й са необходими около 2000 лв., които се очаква да бъдат събрани от търга на тениската в София. Хасковската състезателка вече има златен медал през 2010 г. на игрите в Шанхай, където е участвала в състезанията по бадминтон и лека атлетика.

През 2006 г. е била изтеглена за участие в Спешъл олимпикс и в Рим, Италия. Тя благодари на семейството на Григор Димитров за жеста и добави, че се надява през септември да се завърне от Белгия със златен медал.
През януари отново тениска на Григор Димитров бе разиграна на търг от Областна управа, а парите бяха поделени между домовете за деца в Хасковска област.
Тази седмица градът бе домакин на регионални игри, организирани от Спешъл олимпикс. Футбол и народна топка играха близо 70 деца със специални образователни потребности от Хасково, Димитровград и Харманли, като имаше гости и от Стара Загора.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки