Атакист с белезници на ръцете


Атакист с белезници на ръцете
Бившият пудел на Борисов пак е нужен - сега на БСП и ДПС
20 Април 2014, Неделя


Генерал Богомил Бонев написа във Фейсбук: "Сидеров, помниш ли, че те арестувах?"

Автор: Велизар Енчев

Мъдрите твърдят, че когато фактите говорят, даже боговете трябва да замълчат. В България обаче мъдрите никой не слуша, тук фактите презрително ги подритват като улично куче, а боговете отдавна са вдигнали ръце от един неблагодарен народ, почитащ недостойните и разпъващ на кръст достойните.
Тези дни бившият вътрешен министър Богомил Бонев написа нещо потресаващо за един лъжепророк на страницата си във Фейсбук, но нито една ефирна телевизия и нито един всекидневник не му обърнаха внимание.

Защото лъжепророкът крепи правителството, а то пък щедро плаща на продажните медии с държавни пари и милионите от еврофондовете.
Който не вярва на казаното, да види парламентарната справка от 2012-а за раздадените от  ГЕРБ левове и евро на лоялните медии. Същата е ситуацията и днес, когато ни управляват БСП, ДПС и "Атака" - властта щедро плаща и  за лъжите, и за премълчаните истини.
Ето какво написа във Фейсбук Богомил Бонев:

"Сидеров, ти помниш ли книжарницата на Магурата през 1986 г.?! Помниш ли, че те арестувах с белязани пари за рекет и откраднати фотообективи, бе?! И делото отиде по подсъдност за изнудването в 3-о РПУ. Но някой от ДС пое случая. И "случайно" се размина без дело. "Време беше да ти припомня. Като отчитам, че си прав за последните външнополитически позиции, не считам, че си годен да си годен... Време ти е да слизаш от тази стълбица. Като останалите недоразумения Боко, Цвъко и нахалните номинации на ДПС. И лично ще участвам във всяко антифашистко движение. Особено, където ти си мюре"...

Веднага се свързах по телефона с бившия вътрешен министър и му предложих да разкаже в "Дискусионно студио" за аферата "Сидеров". Бонев лаконично ми отговори: "Казал съм всичко, няма какво повече да добавя. Всичко, изнесено от мен, е абсолютно вярно - лично аз арестувах това лице".
Сега трябва да върнем лентата на времето и припомним първото разкритие за Сидеров. То бе направено през септември 2010 г. от бившия директор на Национална служба "Сигурност" (НСС) ген. Атанас Атанасов.

На пресконференция и в интервю за БНТ Атанасов доказа с документи, че преди 1989 година Сидеров е разследван за изнудване. Следствието приключило с обвинително постановление и препоръка материалите да се предадат на прокуратурата за започване на съдебно дело. 
В хода на разследването е направена операция, при която Сидеров получил 1000 лева белязани пари. Той е задържан, а парите приложени като доказателство. Скандалният случай станал, когато Волен работел в предприятието “Белмекен“ - като член на бригадата за фотоуслуги.

През 1983г. бригадирът Димитър Казаков уведомил колектива, че бригадата е на собствена икономическа сметка и ако се работи по план, може да получат добро заплащане.
Сидеров поискал от шефа си 1000 лева заплата, но бригадирът отказал. Напускайки работата със скандал, Сидеров задигнал скъп швейцарски фотоапарат и фотосветкавица. След това започнал системно да заплашва Казаков, че ще го “унищожи“, ако не даде исканите пари. Димитър Казаков се обадил в полицията, откъдето му наредили да плати на Сидеров 1000 лева.

На контролираната от милицията среща Казаков дал парите на Волен, който на излизане от колата бил арестуван и проснат на земята, с белезници на ръцете.
Четвърт век по-късно Атанасов се добра до укриваните документи, но не намери данни в съда да е внасян обвинителен акт по разработката „Ревю флекс“.
Според вещия в материята генерал, по това време освобождаване от съдебна отговорност е имало, когато уличени в престъпления били „натоварвани“ с други отговорности, например тайно сътрудничество с Народната милиция. 

Затова Атанасов поиска от вътрешния министър Цветан Цветанов да направи проверка по случая и изрази притеснението, че Сидеров може да е бил вербуван като сътрудник от службите, които в замяна на това са го освободили от наказателна отговорност. Разследване на в.“168 часа“ доказа автентичността на изнесеното от Атанасов, но не откри следи от внесен в съда обвинителен акт.

Но през 2011-та, месец преди президентските и местните избори, сайтът „Бивол“ потвърди: лидерът на „Атака“ е бил подсъдим за изнудване! И показа фотодоказателства от регистрите на Софийски районен съд. В тях прочетохме това:
Срещу Сидеров е било повдигнато обвинение по член 264 от  Наказателния кодекс, който по онова време гласи: „Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, чрез сила или заплашване принуди някого да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, и с това причини нему или на другиго имотна вреда, се наказва с лишаване от свобода до три години или с поправителен труд...“

Делото за изнудване е заведено под номер 5152/84 и е образувано след досъдебно производство 1219/84, по описа на прокуратурата. Информацията от входящия регистър и срочната книга на СРС потвърждават, че срещу Сидеров е имало разследване, завършило с обвинителен акт и заведено дело. Регистрите обаче не дават информация как е завършил процесът и дали Сидеров е осъден.

Излиза, че срещу "националиста" е имало не само специализирана криминална операция, не само следствие, не само прокурорско обвинение, но и съдебно дело.
Къде обаче се е изпарила присъдата – ефективна или условна? Или, ако няма присъда, на какво основание съдебният състав е прекратил делото? И защо герберският министър заобиколи искането на ген. Атанасов за осветяване на криминалното минало на лидер на парламентарна партия?

Истината е проста, даже банална -  при управлението на Бойко Борисов героят в аферата "Ревю флекс" бе нужен на ГЕРБ заради властта и парите. А има ли по-сигурна примка за един политик от укритото му досие?
Днес Сидеров пак е нужен - сега на БСП и ДПС. Нуждата от "златния пръст", гарантиращ скъпоценния парламентарен кворум, роди новата тройна коалиция. Отново имаме сделка. Цената е по договаряне.

Анализирай това
Делото за изнудване е заведено под номер 5152/84 и е образувано след досъдебно производство 1219/84, по описа на прокуратурата. Информацията от входящия регистър и срочната книга на СРС потвърждават, че срещу Сидеров е имало разследване, завършило с обвинителен акт и заведено дело. Регистрите обаче не дават информация как е завършил процесът и дали Сидеров е осъден.



В категории: Анализи , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки