Те го казаха


19 Април 2014, Събота


„Важно е да се ангажираме с конкретни идеи за развитието на кооперативните съюзи в Европа, тъй като в България тази силна традиция на коопериране бе почти забравена


заради политическата й натовареност. А след 1990 година наричащите себе си „десни” политически сили съсипаха кооперациите. Смятаха, че те са бастиони на левите идеи. За нас, като лява партия, е важно да подкрепим идеите и целите на кооперативните съюзи в Европа”
Сергей Станишев, с речник от 1954 година, говори небивалици. Почти всички от управляващия апарат на БСП са едри новобогаташи

„Когато водиш една битка, когато си на война, аз така ги приемам нещата, то грешките на командването не могат да са причина да отидеш на приятелския лагер, да предадеш страната си, да предадеш четата, както се казва, и да кажеш, че има грешки. Винаги има грешки, и в ръководството, и в моя подход сигурно, но това не е причина да ставаш предател. Нищо на света не може да оправдае предателството”
Волен Сидеров тежко страда за напусналите го заради безпринципната му подкрепа за управляващите, които и да са те

„Омръзнали са ми клетвите на Бойко Борисов по коридорите. Борисов говори за Конституцията, коментира парламентаризма, извадете за една година колко изказвания има в пленарна зала – има една процедура. Това е Борисов – „Фейсбук” и медии. Всеки народен представител трябва да има отговорността да участва в парламентарните заседания. Може да напуска една политическа партия, когато иска да заяви несъгласие по даден въпрос, но да заявяваш перманентно несъгласие с това, че Народното събрание не заседава, е истински абсурд, който се превръща в политическа мода”
председателят на Народното събрание Михаил Миков не е доволен от истеричните изяви на Бойко Борисов по медиите

„Ние винаги сме водили европейски дебат, водили сме национална политика. Това, че срещу нас винаги се е работело с компромати и черен пиар, аз съм свикнал на всички избори досега”
Бойко Борисов забравя как цялата държавна машина беше впрегната в абсолютна изгода на неговата партия

„Създателят на ДПС Ахмед Доган издигна концепта на заедността като философия на провежданата от нас политика и ние имаме самочувствието да бъдем един от важните съархитекти на българския етнически модел. Защото този най-ценен продукт на българския преход, благодарение на който България е първата страна от Балканите пълноправен член на НАТО и Европейския съюз”
пашата на ДПС Лютви Местан смята, че Ахмед Доган е вкарал България в НАТО и ЕС

„В една такава ситуация, един човек е непредвидим, не знаеш как ще реагира, той е въоръжен. От Лясковец направихме изводи, които ще бъдат в основата на това, което ще направим. Изводи какво е състоянието в Министерството на вътрешните работи. Много пъти съм казвал, че не сме в добра кондиция”
Цветлин Йовчев признава, че  вътрешното му министерство не струва

„Болниците продължават да се роят - някой мисли, че там падат много пари. Държавата трябва да накара всички държавни служители да си плащат здравните осигуровки, като покрива и пълната вноска за децата"
професор Радослав Гайдарски, бивш министър на здравеопазването

„Украйна е в начална фаза на окупация. Дори позитивният сценарий за нея е мрачен - вероятността да бъде поделена като Берлин след Втората световна война е сериозна и плашеща”
Соломон Паси, бивш министър на външните работи

„Депутатът от ДПС Делян Пеевски е може би най-сполучливият събирателен образ на българските проблеми. Такива, каквито ги вижда Брюксел. Най-краткото описание на този политик звучи така: неработещ богаташ със скромни доходи, който има голям трудов стаж и завидно имущество, но не е разследван, защото самият той е разследващ”
Татяна Ваксберг от „Дойче веле” – брутално откровена

„От около осем години ми е безинтересно да наблюдавам клоунадата и палячовщината на българските политици, които правят всичко възможно чрез популизъм да привлекат гласовете на хората. Има една прослойка политици, които са се сраснали с политическата класа и които са вече част от мебелировката в Народното събрание и Министерски съвет. Има и такива, които идват и си отиват кампанийно, като Симеон Сакскобургготски и Бойко Борисов. За съжаление, хората ги разглеждат като месии, които са способни да променят техния живот и стандарта им на живот”
Тъжни размисли на най-младия професор в България, докторът по психиатрия Дроздстой Стоянов, на 33 години


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки