Великденска благословия


Великденска благословия
18 Април 2014, Петък


Христос Воскресе, мили братя и сестри!


Многократно този поздрав ще звучи във възкресната нощ, а и през всички дни до Възнесение Господне по домовете и по храмовете на нашето Отечество.
И този древнохристиянски пасхален поздрав няма да ни омръзне, защото ето например едно и също слънце изгрява и захожда всеки ден. Но то всякога – и в своя изгрев, и в своя залез – е така желано и окото не се насища на неговата светлина.
Такъв е всъщност споменът за възкресението на нашия Господ Исус Христос – винаги предизвиква радост, животворни и спасителни спомени.

Ние обаче, земните човеци, за които Господ Исус Христос страда и умря, бе погребан и възкръсна, трябва да прославяме възнесението му от все сърце и да се радваме и възторжено да пеем пасхалния химн: „Христос Воскресе от мъртвите като със смъртта смъртта потъпка и на тия, на които са в гробовете, живот подари”!
Христос Воскресе – това ще рече, че Христос е истински Бог, който има живот в себе си и може да положи душата си за човеците и пак да я приеме.

Христос Воскресе, следователно силата на Ада е разрушена.
Христос Воскресе, следователно дяволът е победен и посрамен и са ни дадени сили и благодатни средства за борба с него.
И нека всички земни да се поклоним на светото Христово Воскресение, защото чрез кръста той дари здраве и радост на целия свят.
Христос Воскресе и на многая и благая лета!
Отец Боян Саръев
Храм „Св. Успение Богородично“ Кърджали


В категории: Вяра , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки