България ще спаси света


България ще спаси света
Повече от 1000 ученици и студенти участваха в инициативата „Мениджър за един ден”. Дали те са младата смяна, която ще измете сегашните корумпирани български политици? Снимка: novanews.bg
17 Април 2014, Четвъртък


Отдавна следя вашия вестник, всеки петъчен ден той ме зарежда с родолюбие и оптимизъм. Писмото на Йорданка Бъчварова до ООН и Европейския парламент,



което сте поместили (бр. 10 от 14 март 2014 г. на в. „Десант“ - бел. ред.), ме изпълни с толкова самочувствие и гордост от това, че съм българка. Това писмо трябва да е началната страница на един учебник по родолюбие, който за съжаление още не е написан.

Не зная дали ще поместите моето писмо, но поне ще усетите, че пенсионерите не са „лош материал“, както казваше един наш бивш премиер, не са „сдухани бабишкери“, които висят на врата на държавата.
Жив е духът ни, живо е родолюбието ни и най-вече - верен е барометърът ни, с който мерим дереджето на държавата ни днес.

Обръщам се към тези, които сега са на кормилото на държавата, пък и към тези, които бяха преди тях след 1989 г..
Времето, в което живеем в родината си, е изпълнено със страхове и знамения за апокалипсис. Това се прави, за да не въставаме срещу цинизма на управляващите. Демографската криза, изтичането на умове зад граница, циганизацията на нацията и перспективата за нейното изчезване в близко бъдеще... Хайде, холан! Спрете, че трагичната картина, която ни рисувате всеки ден и с която ни промивате мозъците, ме кара да се смея, вместо да изпитвам страх и тревога.

А имаме толкова много основания да сме горди, че сме българи!
Ние не сме седем милиона, ние сме повече с тези, които са извън географските ни граници. Един народ не се брои само в рисунката на картата. България е там, където има дори само един сънародник, който носи в сърцето си миналото величие на нацията ни и това, което правим сега. Срещала съм много български емигранти и съм се уверявала винаги в това колко е жива и силна тяхната любов към България.

Време е обаче да помислите – вие, като управляващи, а и ние – тези, които ви избираме да движите общите ни дела, как да направим така, че нашите сънародници да не поемат пътя към терминала на външните линии по нашите летища. А за това, че сме кадърен народ, който е целунат от Бога, се вижда ясно в несъмнения талант на нашите деца, който ярко блести на редица международни форуми от всякакъв род, както и на конкурси у нас.

Но вие явно следите телевизиите и другите медии само когато се говори или пише нещо за вас, гледате да „оправите“ само себе си и близките си и не осъзнавате дори в минимална степен с каква огромна отговорност сме ви натоварили ние на изборите, за да водите страната и народа към по-добро.
Изпитвам съжаление към вас като ви гледам как сега се гънете да угодите на нашите „двойни освободители“ при решаване на украинския конфликт и как не смеете да осъдите един напълно безспорен факт, каквото е петвековното турско робство, та да не би ДПС да се разсърди и да загубите топлите си местенца!

Позорно е да празнуваме деня на Левски, оградени с кордони, и да не може всеки български граждани, който носи Апостола в сърцето си, да се поклони и положи цветя пред паметника му. Тъжна и едновременно срамна е картинката на опасания с полицаи парламент, които явно ви пазят от народната любов. Помислете защо става така! И какво трябва да се направи, за да се промени положението.
Рецептата всъщност е проста и всеки истински патриот ще ви я каже - никога не забравяйте, че първо сте българи, а чак след това всичко останало. А когато ние си помогнем, и Господ ще ни погледне.

Вера Попова – Станчева, пенсионер


В категории: Горещи новини , Трибуна

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
zad kulisite na kapitana pe
18.04.2014 06:46:58
0
0
balgaria e edna strana kadeto donosite ,klevetite ,ismamite sa na sredno svetovno ravnishte .
s donosi i kleveti se uronva prestisha i dostojnstvoto na lishnosta no dali ima polsi dori i da naklevetjat erdogan she e star evrejski komunist i terorist i predatel i moshenik
dali tova shte razreshi da izplatjat obezshteteniata za trakijskite imoti moshe bi da ako sa go naklevetili drugi turzi za da go smenjat ot vlast i da dojde nov ministar kojto e po blagosklonen kam isplashtaneto na obezshteteniata .
i taj kato az shiveja s ISPANIA i jushna AMERIKA v BALGARIA njamam trakijski imoti
nito trakijski bulki moga samo da se radvam i rabotja za sdelki ot koito imam peshalbi
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки