Гориво на аванта за съветниците в Търново


Гориво на аванта за  съветниците в Търново
Николай Ашиков (ГЕРБ) инициира екстрата за безплатното гориво за съветниците
11 Април 2014, Петък


Великотърновските общински съветници си узакониха още една екстра - гориво за личните си коли на аванта.

Автор: Здравка Христова

Те получават транс карти, с които ще могат за 200 лева месечно да напълнят резервоарите на автомобилите си с извинението, че ги ползват да ходят на срещи с избирателите. Нафтата и бензинът ще се осребряват от общинския бюджет, който се пълни с парите от налозите на данъкоплатците, с които ще се срещат съветниците. Привилегията беше маскирана с промените на общинския бюджет и единодушно гласувана от всички.
И сега някои от общинските старейшини си осребряват горивото за личните автомобили.

„Имам случаи, в които съветник ми представя доклад, че е ходил на среща с избиратели в Ресен, което е на десетина километра от Велико Търново, а ми отчита фактура за 20 литра гориво, все едно е минал над 180 километра“, оправдава предложението си за горивото на аванта председателят на великотърновския общински съвет Николай Ашиков от ГЕРБ.
Картата за гориво ще се издава поименно за един регистрационен номер на автомобил и с нея няма да може да се зарежда друга кола. Освен фактурите, съветниците ще трябва да представят подробни доклади за проведените срещи, заради които е изразходвано служебното гориво, поясни Ашиков.

За затягане на контрола и уж за предотвратяване на злоупотреби председателят на ОбС е изискал регистрационните талони на колите на съветниците и разходните норми на автомобилите им. С новата екстра от 200 лева месечно за нафта или дизел старейшините средно ще могат да зареждат по около 77 литра гориво, с което среден клас автомобил може да измине 700 километра. Това означава, че общинският избраник би следвало всеки ден да ходи на срещи с избиратели по селата, показват аритметичните сметки.
Освен това всеки съветник в старопрестолния град ползва по 475 лв. месечно за така наречените представителни разходи.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки