Кредитори си искат парите от „Мега Мол Русе“


Кредитори си искат  парите от „Мега Мол Русе“
11 Април 2014, Петък




Автор: Иван Ванев

Истински дъжд от дела на кредитори се изсипва през последните дни върху „Мега Мол Русе”. При последното от тях Русенският районен съд е постановил търговският център да заплати на местната „Топлофикация” 15 132,83 лева. Сумата е за неплатена топлоенергия през месеците февруари,  март и април 2013 г. Освен това шефовете на мола ще трябва да броят още 1100 лв. за лихви и 900 лв. разноки по делото. Оказа се, че търговският център дължи и 23 000 лв. на фирмата „Пътинженеринг“ ООД по две фактури от юли 2010 г. и март 2011 г., също поискани по съдебен път.

Темида реши, че „Мега Мол“ ще трябва да се разплати с извършилите строително-монтажни дейности по него фирми и го осъди да заплати общо 33 000 лв. 22 595 от тях са дължимата сума, 6091 лева е обезщетението за забавените плащания и 3176 лв. представляват разходи за водените дела.

Само преди дни Русенският районен съд осъди „Мега Мол“ да заплати и на „Енерго-Про“ дължимите за използвана електроенергия 56 618 лв., както и 2230 лв лихви върху борча. От търговския център трябва да покрият и 4331 лв. разноски по делото. „Мега Мол“ застана пред Темида заради четири неплатени фактури за ток отпреди няколко месеца. Според запознати, кредиторът банка „Пиреос“, клон Лондон, е направила запор върху имуществото и вземанията на търговския център.

„Мега Мол“ бе открит в края на 2010 г., но така и не успя да напълни магазините си. Преди година собствеността му бе поета от три офшорни компании, регистрирани в Кипър, Сейшелите и Каймановите острови. В съвета на директорите на акционерното дружество са три дружества, базирани в офшорни фирми: „Синерджи маркетинг“ от Сейшелите, „И Си Ди мениджмънт (Кайман)“ от Каймановите острови и „Асмита холдингс“ от Кипър. Мандатът му е до 30 август 2014 г.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки