Родолюбивото семейство на НФСБ продължава да расте


Родолюбивото семейство на НФСБ продължава да расте
Гост на учредителното събрание в с. Константиново бе регионалният координатор на НФСБ за Варненска област Димитър Касабов
11 Април 2014, Петък


Партията на СКАТ учреди структури в Смядово, Пирдоп, Рибарица и Константиново

Автор: Георги Ваташки

Голямото семейство на родолюбивата партия „Национален фронт за спасение на България” продължава активно да разширява своята мрежа от структури в различни кътчета на Родината ни. Само за няколко дни партийните секции нараснаха с още няколко на брой.
Десетки патриоти от Смядово се стекоха на 3 април в залата на местния Исторически музей, за да подкрепят създаването на общинска организация на патриотичната политическа формация в своя град. Хората се обединиха около идеята за съхраняването на българските християнски и духовни ценности.

На форума присъства регионалният координатор за Шуменска област Велчо Василев, пред когото будните жители на градчето изразиха своята тревога от антибългарското управление на новата тройна коалиция.
Начело на патриотите в Смядово застана бившият инженер Живко Захариев.

„Великият писател и родолюбец Николай Хайтов казваше: „Не се е родила ръката, която да счупи онзи костелив орех – българина“. В нашия град някога живееха над 10 хиляди души и много млади семейства, а сега населението му е под пет хиляди. Младите хора напускат не само Мездра, но и страната ни, заради липса на работа и перспектива. Това трябва да се промени и то ще е сред най-важните цели на НФСБ в региона“, подчерта Захариев.
Негов помощник в родолюбивата кауза ще бъде Въчко Вълчев, който бе избран за секретар на новата общинска организация. Той посочи като първа цел на местните патриоти набирането на нови членове и симпатизанти.

След избора на ръководство жителите на Смядово се включиха в дискусия за проблемите на града. На първо място бе посочено, че циганската престъпност се увеличава с всеки изминал ден, но управляващите не взимат мерки за нейното ограничаване, защото разчитат на избори на ромските гласове. Голяма болка на хората причинява и растящата безработица, която прогонва оттук младите семейства в странство, в търсене на по-добър живот.

„Даваме си сметка, че обикновените хора в Смядово дълго време са лъгани от властта и вече не й се доверяват лесно. Мисля обаче, че всички в залата разбраха, че партията на СКАТ е една различна политическа сила, чиято единствена цел е да спаси и възроди България“, заяви в края на срещата регионалният координатор за Шуменска област Велчо Василев.

Идеите и принципите на партията на СКАТ намериха привърженици в ловешкото село Рибарица, разположено на река Бели Вит. То е известно с това, че край него в местността Кървавото кладенче намира смъртта си прочутият революционер и водач на Априлското въстание Георги Бенковски.
В пенсионерския клуб се стекоха множество съмишленици и симпатизанти на НФСБ, за да положат основите на местна структура на патриотите. Специални гости на срещата бяха регионалният координатор за София-област, Перник и Кюстендил Венцислав Тоцев и Александър Минев – кандидат-депутат от листата на Националния фронт за предстоящите евроизбори.

С пълно мнозинство за лидер на патриотите в Рибарица бе подкрепен Драгомир Георгиев.
„Ще работим усилено за това нашите деца да останат по родните места, да работят тук и най-вече да живеят достоен живот. Само така ще бъде ликвидирана демографската криза, иначе България е обречена“, категоричен бе новоизбраният председател. В отстояването на родолюбивата кауза ще му помага Светослав Стоев, който изрази своето убеждение, че партията на СКАТ обединява честни и открити хора, за които националните интереси и добруването на българския народ са над всичко.

По време на срещата присъстващите разказаха за проблемите на красивото старопланинско селце. И тук, както в много селища в страната, демографската и икономическата криза са прогонили младите по далечни земи.
Тези дни се разрасна и общинската организация на НФСБ в София, където на 5 април бе създадена шеста градска секция на родолюбците. Партийното ядро, което обхваща хората от квартал „Искър“, се събра в предизборния щаб на партията на СКАТ в столицата.

Специално за срещата, за да чуят проблемите на жителите в „Искър“ бяха дошли съпредседателят на родолюбивата формация Данчо Хаджиев и регионалният координатор за София-град Силвия Трендафилова. Тя се обърна към присъстващите:
„Националният фронт е продължител на принципите и идеите на телевизия СКАТ, която тя вече 20 години последователно следва и защитава съхранението на националната идентичност, традиции и държавност.“

Единодушно за председател на родолюбците в квартал „Искър“ бе избран Николай Тренев.
„Ще работим за прилагането на икономическата програма на Националния фронт, която може да осигури достоен живот и перспектива за бъдещето не само на хората в София но и в цялата страна“, заяви той.
Негова дясна ръка ще бъде Кирил Завракчийски, който бе подкрепен за секретар на местните родолюбци. Той развълнувано сподели: „Гордея се, че съм българин и държа нашите традиции и култура да бъдат съхранени за идните поколения. Убеден съм, че НФСБ е единствената партия, за която основни ценности са бъдещето на младите хора и възпитаването им в любов и всеотдайност към Отечеството.“

Като своя основна задача в близките месеци новоизбраното ръководство си поставя подготовката за предстоящите евроизбори през май, като целта е да бъде повишен резултатът на партията на СКАТ в столицата от миналогодишния парламентарен вот, когато родолюбците получиха близо 4 процента. Присъстващите активно се включиха и в подписката за регистрация на патриотичната партия за евровота.

„Жителите на квартал „Искър“ силно се вълнуват от местните и националните проблеми, но проявяват интерес и към изборите за Европейски парламент и аз съм убеден, че те ще допринесат за достойно представяне на Националния фронт на вота“, обобщи впечатленията си от форума съпредеседателят на НФСБ Данчо Хаджиев .
Към най-българската партия се присъединиха и жителите на варненското село Константиново. Десетки нейни привърженици от региона се стекоха на 6 април в местното читалище „Просвета“, за да поставят началото на новата структура на родолюбците. Гост на учредителното събрание бе регионалният координатор за Варненска област Димитър Касабов.

Новата партийна организация бе оглавена от Жеко Тодоров. Тъй като един от най-наболелите проблеми на Константиново е липсата на лекар, който да помага на възрастните хора в селото, това ще бъде и една от първите инициативи на местната организация на НФСБ.
„Срещите показаха, че в Константиново и региона има много будни и интелигентни хора с чувство за отговорност за съдбата на България. Предстои ни ежедневна работа, като ще насочим своите усилия за привличането на нови членове и така да се подготвим за евровота“, каза Димитър Касабов.

Няколко часа по-късно на същия ден, на 6 април под знамената на НФСБ се присъединиха и жителите на живописния средногорски град Пирдоп. Десетки обикновени хора, милеещи за съдбата на България, се стекоха в салона на читалище „Напредък“, за да подкрепят новата общинска структура на родолюбците.

На парламентарните избори патриотите спечелиха близо 10 процента от гласовете на пирдопчани. Специални гости на форума бяха съпредседателят на партията на СКАТ Данчо Хаджиев и регионалният координатор за София-област Венцислав Тоцев.
С пълно мнозинство за лидер на новата общинска структура бе избран Иван Камберов.
„Ясно е, че сегашният политически модел е компрометиран и не работи. Хората от цялата страна искат партия, която да защитава националните интереси и да се бори за социална справедливост. Аз вярвам, че това е Националният фронт“, сподели своите виждания Камберов веднага след избирането си на председателския пост.

Основна тема на дискусията след избора на ръководство бе отстояването на българските интереси в Европейския парламент и тежкото икономическо положението на намиращата се край Пирдоп мина „Челопеч“. Съкращенията в нея са засегнали и мнозина от жителите в Пирдоп, които изкарват прехраната си именно под земята.

„В Пирдоп хората показаха, че са истински патриоти, на които не са безразлични съдбата на Отечеството и бъдещето на нашата нация. На събранието те изказаха конкретни предложения как да бъде възстановена икономическата мощ на Родината и как да бъде спряна корупцията, проникнала във всички сфери на живота“, заяви след срещата Данчо Хаджиев.


Симпатизантите на НФСБ в Смядово активно се включиха в подписката за регистрация на патриотичната партия за евровота За да чуят проблемите на хората от Пирдоп, за създаването на новата структура бяха дошли съпредседателят на партията Данчо Хаджиев (изправеният) и регионалният координатор за София-област Венцислав Тоцев

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки