НФСБ ще защитава българските интереси в Европа


НФСБ ще защитава българските интереси в Европа
11 Април 2014, Петък


Една от най-важните причини за посещението на делегацията на „Национален фронт за спасение на България“ в Европейския парламент бе да убеди депутатите от групата на

Автор: Десант

евроскептиците „Европа на свободата и демокрация“ (ЕFD) да се обявят против препоръката към Европейската комисия да бъдат спрени парите от еврофондовете за България. Това ни различава от партиите на статуквото, които винаги се стараят да злепоставят родината ни  заради тяснопартийни интереси“, заяви съпредседателят на партията на СКАТ Валери Симеонов в предаването „Дискусионно студио“.
В него той и Силвия Трендафилова, член на ръководството на НФСБ и регионален координатор за София, коментираха официалното посещение на делегацията на родолюбците в Брюксел през миналата седмица.

„Патриотичният съюз под егидата на Националния фронт бе много добре приет в Европейския парламент. Проведохме редица срещи с изтъкнати представители на европейските институции. Взехме участие в разширеното заседание на EFD, както и на още една специална пресконференция, където представихме нашите принципи, идеи, заедно с евродепутата от НФСБ Слави Бинев и прочутия вокалист на „Юрая хийп“ Джон Лоутън“, поясни Валери Симеонов. Той добави, че роклегендата като част от българската делегация е предизвикала истинска сензация в Европейския парламент.

Заедно с раздаването на автографи, певецът не е пропускал да спомене, че и той е член на Националния фронт и споделя каузите на патриотичната формация. В края на заседанието на EFD той подарил дискове със записи от съвместното си предаване с телевизия СКАТ „Джон Лоутън представя“, в което се разказва за природата и историческите забележителности на България.

„Самото заседание на групата на евроскептиците засегна сериозни вътрешни и външнополитически теми за Европейския съюз и беше обект на огромен медиен интерес. Не можеше да не ни направи впечатление, че нямаше липсващи депутати от EFD, а атмосферата бе изцяло работна – без обичайното бавене, така типично за българския парламент“, изтъкна още съпредседателят на НФСБ.
Той се спря и на основните цели, за които ще се борят евродепутатите от партията на СКАТ.

„В Европарламента нашите представители ще работят за спазването на изискванията на Митническия съюз на страните членки на ЕС и защитата на нормалната конкурентна среда на вътрешния пазар. Границите на България не се охраняват добре и се допуска контрабанда в големи размери, чиито приходи се насочват към партийните каси на управляващите. Затова и трябва да упражним натиск върху европейските институции да вземат мерки за нейното пресичане“ – подчерта Валери Симеонов.

Той посочи и трите причини, довели до препоръката на Европарламента да се спрат евросредствата за нашата страна. Първата е липсата на политическа култура, втората - увеличаващата се повсеместна корупция в страната и не на последно място разрастващата се организирана престъпност. В доклада, който придружава решението на Брюксел, бе посочено, че от 64-то място България е паднала на 77-мо по нива на корупция на всички властови нива. Правителството на Пламен Орешарски не само че не е подобрило състоянието на държавата, а напротив - то не се бори с корупцията, покровителства мафията и е сериозно обвързано с олигархични структури.

Съпредседателят на Националния фронт изтъкна, че Европа е възмутена и от това, че се използва държавният бюджет за политически цели и че се притиска опозицията.
„Европейската комисия има специална директива за децентрализацията на финансовите средства на държавата, но за това в България нищо не се прави. Бюджетът на всяка община се определя от министъра на финансите или премиера, тоест от политическо лице. Така непрекъснато се проявява една политическа партизанщина, като в резултат на това дори големи общински центрове са оставяни без средства. Това се случваше и по времето на ГЕРБ, същото правят сега БСП, ДПС и „Атака“.

Спирането на еврофондовете не освобождава страната ни от задължението да заплаща вноската си за членство в ЕС в размер на милиарди. Така ние ще станем нетен донор на съюза без да имаме достъп до неговите преимущества. Това прави още по-важно присъствието на истински патриоти в Брюксел, които да се борят за каузата на Родината и нацията“ категоричен бе Симеонов.

В предаването той засегна и темата за възможността от нови манипулации на евровота, подобно на тези, които лишиха партията на СКАТ от място в парламента:  „Не можем да очакваме сериозни промени при провеждането на изборите Участниците на ниво секционни избирателни комисии ще бъдат същите, назначени от тройната коалиция.

Особено тревожен е фактът, че бе приета избирателна квота за евродепутат от 5.9 процента, а Венецианската комисия изрично е издала директива тя да не бъде повече от пет на сто. Избирателният кодекс пък трябва да бъде приет от Народното събрание поне година преди изборите, а не няколко седмици преди вота. В България обаче европейските закони и изисквания се спазват само когато са изгодни на властта”.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки