Сидеров – едновременно осъден и подсъдим


Сидеров – едновременно осъден и подсъдим
Опасен във въздуха и на земята...
11 Април 2014, Петък


Водачът на „Атака” е глобен с 55 502 лева за традиционно сквернословния си речник, а тепърва ще бъде съден за изстъпленията си на летище Варна

Автор: Ани Петрова

Волният до степен „опасен за околните на публично място” Волен Сидеров се оказа в няколко интересни роли едновременно. Предводителят на „Атака” е със запорирана заплата, осъден да плати 55 502 лева за клевета и подсъдим за изстъпленията си по време на полета на „България Еър” от София до Варна, както и за скандалното си поведение на летище Варна.

Запорираната депутатска заплата – както читателите на „Десант” много добре знаят – е заради клеветнически и обидни твърдения от страна на Сидеров пред жълт вестник по адрес на съпредседателя на НФСБ Валентин Касабов.
По това дело Сидеров бе осъден както си му е редът, но понеже отказа да плати постановеното от съда обезщетение, се стигна до запориране на заплатата му.
Поредната присъда за клевета Сидеров отнесе след заведеното от Яне Янев дело за обида и клевета, както в случая бяха квалифицирани традиционно сквернословните словоизлияния на атакиста.

Език мой, враг мой

Лидерът на "Ред, законност и справедливост" (РЗС) ще получи 55 502 лева, постановени от съда, или ще се стигне до още един запор върху депутатската заплата.
Преди дни съдия Петя Георгиева от Софийски градски съд намери Волен Сидеров за виновен в това, че на 3 юни 2013 г. пред сградата на Столична община е нарекъл Яне Янев „презерватив на Бойко“.

В мотивите за своето решение съдия Георгиева е отбелязала, че заради причиненото на ищеца (Яне Янев) уронване на престижа и доброто му име в обществото, негативните изживявания, затвореност и притеснения, нежелание дори да общува с хора от партийната централа, ответникът трябва да заплати 25 501 лева.

Съдия Георгиева е присъдила същата сума и по второто обвинение срещу Волен Сидеров по второто производство, което е за обида. Така сумата, на която е осъден предводителят на "Атака", става 55 502 лева, като в нея влизат адвокатският хонорар от 2500 лева и съдебните разноски по делото, които възлизат на 2000 лева.
В интерес на истината, Яне Янев претендираше за далеч по-високи обезщетения – общо около 200 000 лева – но и 55 502 лева не са малко.

И така стигаме до вече предизвестената поредна среща на Волен Сидеров с Темида. Която този път няма да е в границите на Гражданско-процесуалния кодекс, а директно по алинеите и параграфите на Наказателния кодекс.

След поредното изстъпление

На 9 април Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Волен Сидеров заради инцидента на летище Варна.
От текста на обвинителния акт обаче категорично става ясно, че Сидеров е призован да отговаря не за инцидент, а за поредица от престъпления.
Волен Сидеров е обвинен за това че, на 6 януари 2014 г. на борда на полет, изпълняващ маршрут София - Варна и на летище Варна, в условия на продължавано престъпление, е извършил три деяния, осъществяващи състав на едно и също престъпление.

Сидеров е осъществил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Те се отличават по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост, както и със съпротива срещу орган на властта.
1. С хулиганското си поведение Сидеров предизвикал скандал и отправил обидни реплики към френската гражданка Стефани Дюмортие;
2. При извозване на пътниците от борда на самолета до летищния терминал Сидеров е извършил горепосочените действия, като е предизвикал скандал с Димитър Бахнев. Крещял му е, блъскал го и се е опитал да го ритне и удари;

3. В зоната на летищния терминал и на паркинга на летище Варна, Сидеров е продължил да се държи непристойно. Крещял, отправял обидни реплики и квалификации към органите на полицията. Деянието е било придружено със съпротива срещу орган на властта – Милен Кателиев и Недко Недев (служители към Трето РУП-Варна), които изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред - престъпление по чл. 325 ал.2 пр.1, пр.3 и пр.4 вр. ал.1 вр. чл. 26 ал.1 НК.

Сидеров е обвинен и затова, че на 6 януари 2014 г., на летище Варна, причинил на изпълняващия служебните си задължения полицай Костадин Колев лека телесна повреда в областта на лявата скула, като му нанесъл удар с юмрук. 
Часове след като прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Сидеров в съда, депутатката от „Атака” Магдалена Ташева набеди прокуратурата, че с действията си изпълнява предизборна поръчка на ГЕРБ.

„Целта е да ни оклеветят преди евроизборите. Генералната цел и надежда на ГЕРБ, които стоят в основата на разработката срещу „Атака“, е да се попречи на партията да постигне резултатите, които иначе би имала на европейските избори”, коментира  Ташева пред репортери в парламента.
След което добави, че в „Атака” не се притесняват и вярват на българския съд. По думите на Ташева, поръчителите на тази процес „много добре знаят, че Волен Сидеров и всички наши колеги ще бъдат оправдани”.

Опасен във въздуха и на земята

Ако ще се търси под вола теле, то ние бихме могли да обвиним прокуратурата в съчувствие и дори в прикриване на част от престъпленията на Сидеров, тъй като в обвинителния акт липсва обвинение във въздушно хулиганство и застрашаване на безопасността на пътниците по време на граждански полет.

Както е известно, опасното поведение на Волният Сидеров в самолет е рецидив. Предишния път българският депутат направо шашардиса екипажа на полет на „Луфтханза” с крайностите си в посока, обратна на добрите маниери на публично място, а скандалът – макар и потушен – лепна поредното петно върху България.

И трудно може да се каже, че ходейки по земята Сидеров става по-земен или приземен, защото се е случвало да отива на работа в парламента със затъкнат в колана пистолет, както и да налита на охраняващи го от народната любов полицаи с думите „Ти знаеш ли кой съм аз, а?”.
Нека внимава Темида! Сидеров като нищо ще я светне с юмрук под лъжичката и после ще я обвини, че е паднала и се е наранила заради превръзката на очите си…


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки