Длъжни сме да спасим България, за да я има винаги


10 Април 2014, Четвъртък


Искам да отправя апел към всички българи родолюбци в родината ни и в чужбина – не за да се оплаквам, а да се обединим и опълчим срещу продажниците на родината ни



и срещу терора, който упражняват върху изнемощелия и обезверен народ.
Безсрамието и наглостта на политиците, алчността и корупцията, която цари навсякъде, води до умишлено унищожаване на нацията ни. Надвиснала е голяма опасност, която не помни историята ни. Страхът и крепостническото мислене на голяма част от населението ни, непрекъснатият стрес, на който е подложен българинът, унищожават ценностната му система. Режимът на Живков успя да промие мозъците на почти всички останали в родината ни по различни причини.

Наследниците на тоя режим продължават да тровят живота на останалите оцелели. Никаква промяна не е настъпила в положителна посока. Напротив – все повече се мисли как да се доограби останалото и да се затрие нацията. Никой не опита да промени нещо за доброто на народа, защото хаосът е удобен за много некадърници, залепнали за държавната софра, страхуващи се за службиците, които са наследили от Татово време.
Докато в родината ни е пълно с търтеи, докато има „мой човек и наши хора“, нищо добро не ни очаква. Всичко това е непоносим товар, от който сами трябва да се отървем. Как да стане това?

Та нали ние избираме тия, които и сега тровят нервите ни. А има много грамотни, умни, кадърни и добри българи. Грехота е, ако не дадем шанс на такива чисти и неопетнени хора, които ще върнат доверието в институциите, спокойствието и усмивките по лицата на хората. Та нали всички искаме да е така. Залисани в ежедневието и проблемите си, не усещаме как годините се изнизват и не остава време за рекапитулация.
Престъпление е не само да сториш някому страдание, но и да не подадеш ръка на пострадал. За съжаление при нас, българите, се забелязва, дори бих казал се откроява, че не сме състрадателни даже към ближния си и това е грях божи.

Битува девизът „Аз да съм добре, а пък другият да се оправя както си иска“. За да сме добре, трябва да потърсим доброто у другите. Това е онова благородно чувство, което трябва да победи. Тогава и животът ни ще има смисъл. Всеки ден срещаме изнервени до крайност хора, които недоимъкът и проблемите ги побъркват в буквалния смисъл и все по-рядко можеш да срещнеш усмихнат човек.
Та думата ми беше, че да решим проблемите си или поне част от тях зависи изцяло от нас самите, от нашия избор. От това на кого ще гласуваме доверие. На тия, които обичат и мислят за родината си и искат добро за хората, или на алчните, нагли и безразсъдни управляващи, които ограбиха страната и прогониха кадърните българи да се скитат по чужбина. Толкова грешки сме допуснали досега, та ще е грешка да не се осъзнаем най-после.

Старите хора казват „Нов ден, нов късмет“. Нека този път дадем доверието си на нови хора, на чисти родолюбиви българи и да искаме резултати срещу нашето доверие и подкрепа.
За да оцелеем като нация, трябват ни много неща, но най-важните са да се обединим всички срещу злото, да запазим всичко що е българско, българския дух, родината си, езика и самочувствието си.

Тази земя, дадена ни от Бога, този рай, към който си точат зъбите всичките ни душмани, е извоювана с кръвта на много героични българи, запазена е за бъдните поколения от деди и прадеди и ние нямаме право да я отстъпваме никому.
За да имаш, не е достатъчно само да го желаеш, а трябва и да се помъчиш да го постигнеш. Не се ли помъчим, потрудим и обединим, желанието ни няма да стане реалност.
Помогнем ли си ние всички заедно, тогава и Бог ще е на наша страна.
Длъжни сме да спасим България, за да я има.

Кирил Неделчев,
Тутракан


В категории: Горещи новини , Трибуна

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
zad kulisite na kapitana pe
11.04.2014 07:47:25
0
0
mnenie na bezpartien bezraboten balgarin s balgarski proishod shivjal nad 20 godini v zapaden berlin.
v BALGARIA ima rusofili,rusofobi ,anglofili amglofobi ,turkofili ,turkofobi
i t.n, tova si e demokraziata ,
no da ne se zabravja she nie poveshe ot 20 godini sme rasvedeni s bivshia savetski blok i sme sheneni za NATO i EVROPEJSKIA SAJUS ,obashe ima mnogo
balgari koito ne si obishat novite partnjori za koito sa sheneni i im izneverjavat s bivshite si partnjori .
az pak kato targovez imam pravo da si prodavam stokata i na bivshite partnjori i na novite partnjori a kato hostelier da davam stai na kojto dojde v hostela
i sam balgarofil ,germanofil ,rusofil ,anglofil ,amerikanofil ,FRANKOfil i .tn.
s tesi sa VASKOfili .
1
zad kulisite na kapitana pe
10.04.2014 18:29:59
0
0
ZA DA SPASIM BALGARIA BALGARSKITE KOMUNISTI ,FASHISTI,ZEMEDELZI,MORJAZI TRJABVA DA SE NAUSHAT KATO E NUSHNO DA MISLJAT I PO ANGLIJSKI ,I PO RUSKI I PO GERMANSKI ,JAPONSKI ,KITAJSKI ,I KATO MNOGO DRUGI NARODI NO E DOBRE TOVA DA BADE VREMENNO ZASHTOTO OT MISLENE NA RASLISHNI HORA I NARODI SE POLUSHAVA GLAVOBOLIE .
I E NAJ DOBRE DA MISLJAT ZA TOVA KOETO E POLESNO I PRIJATNO .
tova e mnenieto na bezparien balgarin s balgarski proishod kojto doprinesal za peshalbi na mnogo hora i narodi no ne im blagoslovil peshalbite zashtoto ne mu dali dosega djal peshalbi % a iskali da mu plashtat s hubavi sheni s neisvesten proishod i samnitelni zdravoslovni sastojania i samnitelni i podosritelni vraski
s samnitelni i podosritelni hora .i taj kato ne gi vseh za ljubovnizi pomislili she ne sam nared ili she neshto ne e nared a ne e nared kato doprinesa za parishni peshalbi da mi se otplashtat s sheni za platena ljubov
kakvito gi ima milioni po sveta
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки