България – страната на абсурдите


България – страната на абсурдите
Граничното село Голям Дервент от години е окупирано от самонастанили се в него цигани, които са превърнали къщите в призрачни сгради
04 Април 2014, Петък


Един задълбочен анализ на ислямизирането и циганизирането на българското общество

Автор: д-р Петър Ненков, юрист

През последните 25 години след 10 ноември 1989 г., наречени от някои преход към демократично общество, имах нееднократно възможност да се убедя, че живея в страна на абсурдите и парадоксите. Поводи за тези ми съждения има много. Един от тях е свързан с политическото инженерство у нас.

В Конституцията на Република България е записано, че не може да се създават партии на етническа основа. Въпреки това, в разрез с конституционните норми, те не само се създават, но се регистрират от съда и допускат до парламентарни, местни и евроизбори от Централната избирателна комисия.

Преди няколко години станалото скандално със своите антибългарски прояви формирование ОМО „Илинден”, което се бори за признаването на македонско малцинство у нас и нарича българите „татари и окупатори“, бе легализирано от магистратите в Софийски градски съд под друго име. Добре че тогава скочиха някои депутати и родолюбци, които протестираха това решение пред Конституционния съд и той го отмени. Но пък ОМО „Илинден” осъди България в Международния съд по правата на човека в Страсбург.

Периодично тази организация събира своите поддръжници на антибългарски сборища на гроба на Яне Сандански край Роженския манастир, където хули родината ни пред поканените македонски дипломати и журналисти.
Апетитите за легализиране на етнически партии и сепаратистки тежнения у нас не са от вчера, а възникват още от зората на демокрацията, в началото на 90-те години на миналия век, когато от нелегалното Турско национално-освободително движение се пръкна партията на Ахмед Доган – ДПС, наложила се като активен участник в политическия живот у нас и несменяем балансьор във всеки парламент.

Да си спомним за циганските партии „Евророма” – съюзник на БСП, и „Дром” – коалиционен партньор на СДС; за така наречената „помашка партия” на Камен Буров; за искането на каракачаните на събор в местността Карандила да направят „каракачанска република” в Сливенския Балкан; за обявяването от активисти на ДПС на „турска република“ в Лудогорието; за братя Юзеирови, които искаха да създадат партия „Отоман“ и издигнаха в родното си село паметник на незнайния турски воин; за призива на бившия зам. областен управител на Пазарджик от квотата на ДПС да се изгонят българите от Родопите и за скандалните изявления на бившия депутат Адем Кенан, че „българската нация била нация от изроди и идиоти”, както и за апела му към местните турци да се борят с оръжие в ръка за независимост.

Да не пропуснем да споменем и за делото на имамите в Пазарджишкия съд, проповядващи радикален ислям в Родопите; за най-новата етническа партия на Касим Дал и Корман Исмаилов, влизаща в състава на Реформаторския блок, за която медиите твърдят, че е спонсорирана от турското правителство на Ердоган; за новосъздадения Европейски институт „Помак” на Ефрем Моллов, който лансира тезата за съществуването на помашка нация у нас и т. н. Повечето от тези прояви, насочени към утилитарната същност на нашата национална държава и нейния суверенитет, регламентирани в Конституцията, бяха подминати с мълчание от държавните ни институции и правозащитните органи, уж като дребни, безобидни и незаслужаващи внимание.                
  
В същото време в Наказателния кодекс е предвиден член, по който се наказва всеки пропагандиращ и организиращ подобни сепаратистки прояви, ама кой да го прилага?! Уж членовете на СГС и на Конституционния съд са  дълбоко уважавани магистрати с голям стаж зад гърба си и не мога да си представя с каква съвест тези съдии приемат подобни решения за легализирането на подобни етнически формации. Нима не виждат, че с тези действия подписват смъртната присъда на България като единна национална държава и вбиват клин сред етническите компоненти на българския народ?       
                   
От цялата тази поредица антибългарски прояви става ясно, че у нас отдавна действа планът за пълзяща ислямизация и сепаратизъм, наречен „Боязид-2“ – план за новото потурчване на България, инспириран от турската държава и нейната политика на пантюркизъм и неоосманизъм. Жалкото е, че днешните ни политици умишлено си затварят очите пред този очеваден факт, който цели създаването на ислямска дъга, обхващаща Албания, Босна, Санджак, Косово, Македония, Родопите, Източна и Западна Тракия, пресичаща Босфора и продължаваща в Анадола. Аргументи за това колкото щеш!

Капсулирането на българомохамеданите и нежеланието на ромите да се интегрират в българската нация, въпреки упоритите опити за това, наречени гръмко Десетилетие на ромското включване, и въпреки милионите похарчени пари. Обособяването им в етнически гета, в които редът се осъществява по неписаните закони на мешерето, лавинообразното им заплашително числено нарастване за сметка на драстично намаляващия български етнос, безнаказаната битова престъпност, умишленото неплащане на данъци и комунални разходи, нежеланието им да работят и да се образоват, защото държавата им изплаща всеки месец социални помощи и детски надбавки и т. н. ги кара да се чувстват над закона и да си живуркат на гърба на българския данъкоплатец като паразити.

Видели се в невъзможност да се справят с откритата агресия на циганите и оставени на произвола от държавните институции, беззащитните български семейства в малките населени места масово се преселват в по-големите градове. По този начин цели селища бавно, но безвъзвратно губят българския си етнически характер и се превръщат в ромски.
Да не говорим за опустошените сякаш след торнадо десетки вилни зони, в които тухли, керемиди и дори плодни дръвчета са измъкват за броени минути от специализирани цигански  банди и се изнасят с каруци към гетата, превърнати в депа за наркотици, проституция и беззаконие.

Полицията, съдът и прокуратурата или не искат, или не могат да се справят с тази напаст, защото се страхуват да не би ЕС и правозащитниците от Хелзинския комитет да ги обвинят в ксенофобия и дискриминация.  Похвално, макар и доста закъсняло е решението на правителството да изпрати жандармерия по селата, за да бори ромската престъпност. Дано само това да не се превърне в епизодична пиар акция на МВР, защото положението отдавна е прескочило общоприетите норми за ред и законност, а държавата ни години наред бездейства.

За да стане това се иска политическа воля, твърда ръка и реални действия, а не красиви, но изпразнени от съдържание тиради в парламента.
Разрешаването на турските изселници с двойно гражданство, напуснали отдавна нашата страна и нямащи нищо общо с нейния вътрешен живот, забравили дори българския език, да идват масово у нас по време на парламентарни и местни избори и да подменят де факто вота на избирателите в полза на една партия, никак не говори добре за българските закони и държавни институции, които позволяват този парадокс.           

Вместо да поискат сметка от турското правителство кога ще се извини за извършения през 1913 г. геноцид над тракийските българи и кога ще изплати на техните наследници 10-те милиарда долара, които им дължи за насила отнетите им имоти в Одринска и Беломорска Тракия, представителите на българските правителства в годините на прехода се скъсваха при своите посещения в Анкара и Истанбул да правят мили очи на турските управници, сакън да не си развалим дослука, обещавайки че ще им ходатайстват за по-бързото приемане на Турция в ЕС!

Някои мастити историци и политици стигнаха до там да нарекат турското робство „османско присъствие по българските земи, обогатяващо българската духовна и материална култура” и побързаха да се извинят за т. нар. „възродителен процес”. А кога ще поискат от турското правителство да ни се извини за зверствата през петвековното иго, нямащо аналог по своята жестокост в историята на Европа?!

Както е тръгнало, повече от очевидно е, че след 50 години българският народ ще бъде претопен в морето от плодящи се безконтролно и поощрявани от държавата чрез социални помощи роми, които се женят непълнолетни, в разрез със закона, крадат и просят, продават децата в съседни нам страни и по този начин драстично нарушават имиджа на България като правова държава. Както е тръгнало, след някоя и друга година българите ще станат малцинство в своята собствена родина.

Крайно време е така нареченият ни политически елит да се опомни. Толкова ли не може да се прозре простата истина, че създаването на етнически партии днес ще доведе до искането за културна и политическа автономия утре!


В категории: Анализи , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки