НФСБ откри свой предизборен щаб и в Пазарджик


НФСБ откри свой  предизборен щаб и в Пазарджик
На седмото изнесено заседание на Патротичния съюз около НФСБ в Пазарджик присъстваха съпредседателите на родолюбивата формация Валери Симеонов и Данчо Хаджиев, както и лидерите на партиите от обединението
28 Март 2014, Петък


Това е седмата област в страната, където партиите от Патриотичния съюз провеждат свое изнесено заседание

Автор: Ани Петрова Снимки: Авторът

Пресклубът на БТА в Пазарджик се оказа тесен – в буквалния смисъл на думата – за да побере желаещите да присъстват на пресконференцията на НФСБ, на която бе обявено създаването в града на предизборен щаб на патриотичната формация.
Всъщност ръководството на НФСБ бе решило, както вече направи в редица други области на страната, да проведе и изнесено заседание на формациите, обединени около партията за предстоящите на 25 май избори за депутати от Европейския парламент.

Затова в пресклуба на БТА присъстваха освен съпредседателите на НФСБ Валери Симеонов, Данко Хаджиев и Валентин Касабов, така и лидерите на присъединилите се към патриотичното обединение партии: евродепутатът Слави Бинев;  Борис Ячев, който представлява „Национален идеал за единство” (НИЕ), акад. Григор Велев от „Целокупна България” и председателят на ПП „Средна европейска класа” (СЕК), Георги Манев.

„В един критичен за България период, който трае вече 24 години, ние сме едно рядко явление на обединяване на политически партии в името на добруването и благополучието на българския народ“, изтъкна съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов. Който не пропусна да отбележи, че НФСБ е най-голямата извънпарламентарна партия, която не е сред формациите в сегашното 42-ро обикновено Народно събрание единствено заради многото манипулации, съпътствали изборите на 12 май 2013 година – вкл. и на ниво Централна избирателна комисия.

Симеонов изтъкна, че става дума за обединение на сродни партии, а не за коалиция и посочи като отличителна черта на формацията факта, че до момента нито една от тези партии не си е позволила идеологически компромиси, политически салтоморталета или отклоняване от принципите, които приемат.
В област Пазарджик имаме регионални структури на всички партии, обединени около НФСБ, изтъкна Валери Симеонов.

По думите му, съществува увереност, че на предстоящите евроизбори обединението на патриотите в Пазарджишка област ще постигне добър резултат – над 4% - и основание за това е съществуването на добре работещи структури в редица градове и села на областта.
Валери Симеонов представи и човека, избран да оглави местната структура на НФСБ в Пазарджик. Това е активистът на НИЕ Благо Петров, който освен това ще ръководи и тукашния предизборен щаб на Националния фронт за евровота.

Председателят на Целокупна България акад. Григор Велев, чиято национална доктрина е припозната и приета от НФСБ, обърна внимание, че патриотичното обединение около НФСБ е пример за формация, изповядваща принципите на модерния европейски национализъм и няма нищо общо с кресливия и фалшив национализъм на хора като Волен Сидеров, сроден повече с анархокомунизма.

В отговор на въпрос Валери Симеонов съобщи, че скоро ще бъде обявена и евролистата на НФСБ (кои са кандидатите за Европарламента на патриотичното обединение около НФСБ – на стр. 9), но даде символичен анонс с думите, че представителите на НФСБ в следващия Европейски парламент ще бъдат такива, какъвто е Слави Бинев, когото определи като един от най-последователните български политици, непримирим враг на клиентилизма и на кариеристите в политиката.

Самият Слави Бинев се пошегува, че групата, към която принадлежи в Европарламента, е позната като групата на евроскептиците, но лично той би я определил като групата на еврореалистите.
„На 25 май са изборите за България. Това не са само европейски избори, защото ще избираме хората, които ще определят законите в цяла Европа и които задължително ще бъдат прилагани в България“, каза Слави Бинев.

По думите му, в момента големият проблем на България не е Крим, а новият Изборен кодекс, защото е написан така, че да обслужва тези, които са на власт.
„Там, в Изборния кодекс, са заровени проблемите на България. За съжаление ние не живеем в демокрация и затова се борим и ще се борим за нея. На това поле трябва да бъде битката, там трябва да има революция”, заяви Слави Бинев.
Лидерите на партиите, обединени около НФСБ, присъстваха по-късно на откриването на предизборния клуб и щаб на патриотичната формация на ул. „Иван Вазов“ № 9.


Интересът към Патриотичния съюз под егидата на НФСБ расте с всеки изминал ден, за което и свидетелства и препълнената зала по време на пресконференцията

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки