С кантарион и олио срещу гастрит


27 Март 2014, Четвъртък


Яйчено брашно с мед пък помага при бронхиална астма


В редакцията на „Десант” получихме писмо от Еленка Русева Митева от силистренското село Калипетрово. В него тя разказва своите патила и как благодарение на предаването на телевизия СКАТ „Нашата храна – нашето лекарство” с водещ Христо Мермерски е успяла „да намери съкровището, което добрият Бог е дал на хората”.
Жената заявява с цялата си увереност, че освен таблетките и инжекциите, има и друг начин да се излекуваме – чрез лечебната сила на природата.

Преди 25 години тя се разболява от гастрит, който след време се развива в язва на дванадесетопръстника. Лекува се дълго време, но болките не утихват и стават непоносими. Вечерно време получава силно гадене, а като заспи чак се събужда от киселини.
Непрекъснато избягва храните, които дразнят стомаха й. Сама усеща какво не бива да яде. В един момент се сеща за едни книжки с рецепти, които пази от 30 години, и в тях намира начин за лечение на язва. И веднага започва да го прилага. Това става в началото на 2012 г.
Взимат се две чаши олио и една чаша кантарион. Слагат се  в бурканче и се варят на водна баня в продължение на 6 часа. Сместа се прецежда и от нея се взима по 1 с. л. три пъти на ден 30 минути преди хранене.

Още на първия ден Еленка Митева почувствала разлика, като киселините и болката, измъчвали я от дълги години, намалели. Когато приготвеното количество свършило, тя направила втора, трета и четвърта доза.
Успоредно с това, тя взимала билката лопен, която лекува гърло, кашлица, запек, хемороиди и други заболявания.

Калипетровката използва и други рецепти от народната медицина за изцеление от други здравословни проблеми. Така например, когато заради бронхиална астма й се налага да лежи в болница, една възрастна жена й казва „бабешки” начин за лечение, който тя започва да прилага, тъй като и след изписването от лечебното заведение дробовете продължавали да свирят.

За целта се взимат черупки от пресни домашни яйца, които се смилат на прах с мелничка за черен пипер и изсушават. Всяка сутрин се взема по една чаша сварено прясно козе мляко, в което с върха на ножа се слага от яйченото брашно, а също и несолена свинска мас – също на върха на ножа. Добавя се и 1 лъжица пчелен мед. Всичко това се обърква добре и се пие сутрин на празен стомах. Процедурата се повтаря, докато дробовете се изчистят. Така от 30 години насам Еленка Митева повече не е боледувала от бронхиална астма.
Тя е убедена, че природата наистина притежава лечебна сила, която няма как да навреди, а само може да помогне. Но затова е необходимо да сме търпеливи и последователни.

„Нека да живеем, не да оцеляваме! Нека да се борим, не да се надяваме!” – това са напътствията, с които Еленка завършва писмото си. И няма как да не й се доверим, след като самата тя е изстрадала върху себе си тези мъдрости, благодарение на които животът й е станал по-различен и е успяла да си върне здравето само с природни средства.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки