Младо семейство от Добрич под заплаха да остане на улицата


22 Март 2014, Събота


Поредният апел за помощ отправиха граждани на Добрич чрез групата “Подай ръка, върни усмивка” в социалната мрежа Фейсбук.

Автор: Пламен Николов

Групата е създадена, за да огласява в интернет пространството трагедията на обикновени българи, изпаднали в тежка и почти безнадеждна ситуация.
Преди месец именно чрез такъв апел във Фейсбук бе помогнато на 22-годишната Теодора Георгиева.

След внезапната смърт на съпруга си младата жена остава сама с малкото си дете, като единственият й доход са месечните добавки – 35 лв. След разгласяването на случая чрез медиите в публичното пространство Теодора е получила няколко обаждания от хора, готови да й помогнат финансово. Но нейното желание бе не да проси подаяния, а да си намери работа, за да може да се издържа.

Няколко работодатели са заявили готовност да назначат Теодора. Задействаха се и общинарите, които ще внесат на следващата сесия на Общинския съвет предложение за отпускане на персонална пенсия на 22-годишната жена.
Сега от фейсбук групата апелират да се окаже помощ на младо семейство от Добрич, изпаднало във финансова безизходица. Съпругът на 32-годишната Ива внезапно заболява и претърпява сложна сърдечна операция, от която се възстановява. Затова е принуден да напусне работата си като шофьор.

За да осигури средства за лечението на съпруга си, Ива взема няколко заплати предварително от работодателя си. И в момента се стига до ситуация, в която тя, мъжът й и 7-годишната им дъщеря трябва да преживяват със 150 лв. месечно. А живеят на квартира, за която плащат 160 лв. наем. Лекарствата за съпруга пък струват 130 лв. месечно.  Семейството е под угрозата да остане на улицата, защото дължи наем за квартирата за  два месеца.

Чрез социалната мрежа вече са успели да набавят част от лекарствата за младия мъж. Трябва обаче спешно да се намерят поне 300 лв., за да се плати наема и да не остане без покрив семейството. Междувременно се е разболяло и момиченцето, за което също са необходими лекарства.

Младите, трудоспособни и работещи българи отдавна не са обект на внимание и грижи от страна на държавата. Социалната система е в помощ само на паразитни елементи без никакви трудови навици – те се изхранват с парите на данъкоплатците, които пък не могат да разчитат на същата солидарност от страна на държавата, ако поради непредвидени обстоятелства и изникване на допълнителни жизненоважни разходи изпаднат в тежко финансово състояние.

Затова и групата в социалната мрежа сигурно тепърва ще има още поводи да търси помощ за обикновени българи, попаднали в беда заради абсурдността на ситуацията в България. Желаещите да помогнат на Ива и семейството й могат да го направят по банкова сметка - BG32IORT80881004042500 Инвестбанк Добрич. Допълнителна информация може да се получи на телефон 0892 081 221.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки