Велико Търново празнува на 22 март


Велико Търново празнува на 22 март
За пети път Велико Търново приема Националния трабант фест
21 Март 2014, Петък


Изложение на вина и напитки, безплатни пешеходни турове по историческите забележителности, Трабант фест, Стрийт парад, изложба на съкровища са част

Автор: Здравка Христова

от програмата на 22 март, когато Велико Търново чества празника си. Денят е посветен на славната победа на българския владетел Иван Асен II, който през 1230 г. сразява в битката при Клокотница епирския деспот Теодор Комнин.

Регионалният исторически музей и тази година ще извади от фондовете си ценни съкровища. Изложбата ще бъде показана само на 22 и 23 март в Мултимедийния посетителски център. Над 100 предмета от злато, сребро, скъпоценни камъни и монети, свързани с царския двор и търновските боляри, ще видят посетителите на уникалната експозиция. Около 50 ретро возила от легендарната марка „Трабант” ще дефилират по улиците на старопрестолния град на 22 март. За пета поредна година тук ще се проведе Националният трабант фест. Участие са заявили и членовете на „Трабант клуб“ от румънската столица Букурещ.

На 21 март за концерт във Велико Търново идва легендата Ричард Клайдерман, който ще проведе открит урок с 10 великотърновски деца. Това е прецедент в кариерата на световноизвестния пианист, който досега няма практика за подобни срещи.


В категории: Културен Десант , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки