Псевдонауката срещу истината


Псевдонауката срещу истината
Факсимиле от последната заявка на Николай Хайтов за ползване на архивни фотоматериали от НАИМ
19 Март 2014, Сряда


Защо никога публично няма да се признае, че археолозите от БАН са унищожили съвсем съзнателно гроба на Левски

Автор: Димитър Пърличев

Продължение от миналия брой

Неоспорим факт е, че българските учени-патриоти в БАН (тези, които поставят съвестта си на българи над кариерата си на учени) – председателят акад. Ангел Балевски и зам.-председателят – историкът акад. Николай Тодоров, са разбрали на чия страна е истината и правят всичко възможно за поставяне паметна плоча на църквата „Св. Петка Самарджийска” и спасяване авторитета на АИМ.

На тях преди всичко се дължат двете решения на БАН в този смисъл – от 1986 и 1987 г. – които Вълев обяснява с това, че „ вещият в надприказването белетрист” Хайтов ги бил подвел!? В последна сметка двамата академици не успяват, защото срещат непоколебимата съпротива на АИМ на БАН. Зад когото са стояли много по-мощни сили, които са разпоредили унищожаването на гроба през 1956 г. и не са могли по-късно да допуснат признаването на престъплението си чрез поставяне на паметна плоча. Затова и Овчаров, и Вълев никога няма да признаят, поне публично, че АИМ на БАН е унищожил гроба на Левски.

Защото двамата отлично съзнават, че участват в прикриването и  замитането на най-позорното престъпление не само в българската, но и в световната история. А то е такова по следните причини:

1. За пръв път в историята си една нация осквернява и унищожава дълго търсения и накрая открит гроб на най-големия си национален герой.
2. Унищожен е единственият в света пантеон на националните герои, случайно оказал се в центъра на столицата, създаден от неграмотни, но с историческо чувство патриоти през робството, спасили от опозоряване името на най-великия българин.
3. Гробът е унищожен не от простаци, крадци или иманяри, а от учени археолози и историци – хората, които най-добре познават ролята и значението на Левски за българския народ. Позорът е толкова чудовищен, че не може да се възприеме от нормални хора.

4. Гробът е унищожен в момента, когато е току-що разгромено Горянското движение, а случайното му откриване става точно когато е най-необходим. И е щял да поддържа националния дух и патриотизма по време на комунистическото робство. Което отлично са разбрали другарите от ЦК на БКП. И са заповядали на своите учени-лакеи „научната” му ликвидация. Но тяхната неопитност и патриотизмът, смелостта и интелектът на Хайтов им объркаха сметките и изкараха наяве очевадното – че при разкопките на гроба на Левски археолозите от БАН са действали не като учени, а като престъпници и предатели – по заповед „от горе”.

5. Коварството на престъплението се състои в това, че е извършено от представители на БАН, но позори не Академията, а България. Поради което БАН е длъжна да поеме вината върху себе си. Но как се поема такъв убийствен товар?
Затова Овчаров и Вълев ще отричат вината на Михайлов и Джингов и защитаващите ги по-късно академици, професори и др., даже ако бъдат изправени до стената за разстрел.

Защото принадлежат към същото котило. Затова с хитрини и трикове отричат неоспоримата истина за препогребването на Левски. Но тъй като те са елементарни и лесно се опровергават, чрез книгата си всъщност прехвърлят позора на учените историци и археолози върху невинния български народ. За да избегнат и самите те, заедно с извършителите на престъплението, очакващото ги възмездие – най-почетното място върху позорния стълб на историята. Поръчителите  обаче ще останат ненаказани – екзекуторите на Левски и техните защитници поемат изцяло вината върху себе си и с това ще влязат сами в световния пантеон на черното безсмъртие.

Вълев упреква Хайтов, че измислил политическите подбуди и че пише за „аферата” с гроба на Левски чак след 10 ноември 1989 г. А кой би му позволил да пише против БКП преди тази дата? Или Вълев е забравил каква цензура вилнееше тогава в медиите?
Димитър Овчаров обаче твърди и друго – че гробът на Левски не би пречил на паметника на Ленин и че е чудовищно твърдението на Хайтов, че някой бил искал унищожаването му. Професорът очевидно е разчитал на деменцията на старите и на невежеството на младите поколения за политическата обстановка тогава.

А тя се характеризираше с развихрилия се след Девети септември интернационализъм, който обявяваше за свой смъртен враг национализма. И всяка, дори и най-малката проява на патриотизъм, който се отъждествяваше с национализма, се санкционираше жестоко, даже и когато беше насочена към „социалистическото отечество”.

Да си спомним в тази връзка, че ген. Панчевски бе издал тайна заповед за разрушаване на всички паметници на загиналите от войните. Че тогава бе открит гробът на цар Иван Александър и ковчегът с останките му изхвърлен в Янтра. Че все по това време акад. Тодор Павлов предаде костите на Гоце Делчев на Македония, понеже бил „македонец”! Че тогава бе унищожен и гробът на цар Борис III и останките му захвърлени неизвестно къде. Вероятно около това време и Димитър Овчаров е доказвал, че скелетът на цар Калоян не бил негов. Все тогава Добрич стана Толбухин, Варна – също Сталин, връх Мусала – Сталин. Тогава ул. „Хан Крум” стана ул. „Крум”, т.е. обикновено име, ул. „цар Симеон” –  ул. „Симеон” и т.н.

Тогава прекръстиха пиринските българи на македонци и ги харизаха на Югославия, превърнаха Къкринското ханче в склад за картофи, затваряха и рушаха църкви и манастири, пренаписваха историята... Т.е. денационализацията на българите беше в пълен ход, а на българските историци бе предоставена почетната роля на водещи в този процес (с всички лични изгоди от това). Та ще търпят най-великия българин, и то в центъра на София, да ни изпълва с гордост, че сме като него българи и да пречи на плановете им! Нали трябваше да обичаме преди всичко, и то пламенно, като „слънцето и въздуха” СССР, за да забравим славното си минало и да станем по-лесно 16-а република на Съветския съюз!

Но нека си представим за момент гроба на Левски, само на петдесетина метра от паметника на Ленин. Във време, когато току-що е извоювана „пълна победа” над главния враг – национализма. По празниците паметникът на Владимир Илич щеше да бъде задължително отрупван с венци от партийни организации и колективи.
Но църквицата „Св. Петка Самарджийска” щеше да бъде ежедневно буквално заливана от посетители и затрупвана с цветя, поставяни от хора от цяла България, с което народът щеше съвсем безопасно да изразява чувствата си към националния герой, т.е. своя патриотизъм. И да демонстрира пред цял свят – в центъра на София – пълното му превъзходство над социалистическия интернационализъм.

И най-после, как така Левски, който е идеолог само на някаква си българска „буржоазно-демократична” революцийка, ще дели мегдан с комунистическия бог Ленин – вождът на световната социалистическа революция, която води до „истинското и окончателно освобождение на цялото човечество”?!
Видно е, че от гледна точка на целите си БКП е имала съвсем основателни причини да нареди унищожаването на гроба на Левски, по една невероятна случайност оказал се на най-нежеланото място – в центъра на столицата, който тя е смятала да превърне в червения кът на комунизма в България. Но, отчитайки настроенията на българския народ, възлага тази деликатна и отговорна задача на АИМ, като се е погрижила самата тя да не остави следи.

Следи са оставили само екзекуторите Михайлов и Джингов поради липса на опит. Следи, които сега техните защитници, колкото и да искат, няма как да заличат и прикрият (в предишния брой на „Десант” бяха изброени само най-важните, биещите на очи улики).
Другарите от ЦК на БКП и ръководството на БАН са се оказали по-хитри и съобразителни от учените от Археологическия институт и са унищожили с техните ръце бързо и безшумно най-мощната духовна опора на българския патриотизъм.
А учените-лакеи, било от угодничество, било от кариеризъм или от страх, не са усетили в какъв капан са се напъхали. А с тях заедно и Овчаров и Вълев (че и някой си Бойко Киряков със своя анекс-пасквил в края на книгата).

Защото за участието на БКП в престъплението все пак няма никакви документирани следи, а и АИМ на БАН и самата БАН никога и никъде не говорят за поръчителите му. Затова те трябва да поемат цялата вина за извършване на това най-гнусно и позорно престъпление. Т.е. БАН трябва или да се извини на българския народ и да изпроси милост от трибуната на Народното събрание, или да се самоликвидира. За да не петни този позор на българските историци-комунисти пред световната общественост, съвършено незаслужено, името на България.


Манастирът „Св. 40 мъченици Пренасяне на костите на Гоце Делчев през 1923 г. от дома на Михаил Чаков в София, където се полагат за съхранение в Дома на македонските българи, на ъгъла на улиците „Пиротска и „Георг Вашингтон”. През 1946 г. те са предадени на Скопие И гробът на цар Борис ІІІ в Рилския манастир бива заличен по време на соца

В категории: История , Горещи новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Запознат с НХ-извращения
08.04.2014 15:19:52
0
0
Хайтовият авторитет е като плевел, подхранван с изкуствена тор. Рано или късно ще го унищожат от престараване. Жалко, че нашето поколение продължава да живее с псевдокумири.
3
Още няколко реда
28.03.2014 10:39:43
0
0
Вестник ДЕСАНТ публикува преди около една година няколко статии на скулптора АНХ, в които той шумно демонстрираше своето невежество в областта на археологията. Отговорът ми не видя бял свят. При това положение можех да се обърна към друг вестник или научно списание, но не го направих, защото много добре съзнавах, че е излишно пилеене на време и средства в борбата срещу наложилото се мнение на талантливия му баща – писателя Николай Хайтов. Отстояването на истината прехвърлих в Блог.бг, като предоставих на читателите архивните материали, но абсолютно никой не взе отношение по тях, въпреки съдържащата се в тях информация, която не подкрепяше позициите на писателя. Неговият авторитет и безспорно родолюбие бяха превзели сърцата на хората. А тези от тях, които се опитваха да мислят върху специфичния проблем, се движеха в коловоза на антикомунизма, старателно издълбан от НХ в годините след 10-и ноември 89-а. В този разкалян коловоз забоксува и талигата на океанолога проф. Д. Пърличев, когото с нескривано удоволствие ще се постарая да оборя в следващите няколко постинга. От сега заявявам, че няма да си позволя дори един процент от обидните квалификации, с които той е удостоил БАН, НАИМ, проф. Михайлов, ст. н. с. д-р Джингов, проф. Овчаров, мен и историка Бойко Киряков.
Инж. Петър Вълев
2
Допълнение към предишния комен
28.03.2014 10:22:53
0
0
ЗАРЕДЕТЕ В ГУГЪЛ СЛЕДНИТЕ ЗАГЛАВИЯ, АКО ВИ
ЗАИНТРИГУВАТ:

5.09.2012 19:36 - 27 въпроса към общинските съветници, които
гласуваха за поставянето на измамната плоча в подлеза
пред бившия ЦУМ
27 въпроса към повярвалите, че гробът на Левски е бил в
църквата „Св. Петка Самарджийска”

25.09.2012 18:01 - Николай Хайтов - Един Голям майстор на
перото и скандалите...
Размисли от „шипковия храст”

23.09.2012 21:53 - СМЕШНИЯТ ПЛАЧ НА АНХ
Уважаеми посетители на моя блог,
Има един вестник, който преглеждам с голямо
удоволствие. За съжаление понякога в него се пускат
материали, които изопачават исторически истини. От
такова естество бе памфлетът на едно от трите деца...

22.09.2012 19:18 - РЕДИЦАTA „НАУЧНИ” ДАННИ, С КОИТО СЕ
ОБОСНОВАВА НАДГРОБНАТА ПЛОЧА В ПОДЛЕЗА НА ЦУМ
Десет години след смъртта на публициста Николай
Хайтов (1919-2002), академик от 1997 година, синовете му
издялват на една гарвановочерна плоча следния текст:

22.09.2012 17:56 - РАЖДАНЕТО НА ЕДНА ОТ ЛЕГЕНДИТЕ ЗА ГРОБА НА
ВАСИЛ ЛЕВСКИ
Имало едно време две момчета, които си играли на една и
съща улица. Няма кой да си спомни по-големи
подробности, но едното от тях, вече поотраснало, взело,
че ударило лошо някакво турче. Досетило се то какво го
очаква и... дим да го няма...
1
pvdaskalov
28.03.2014 09:58:13
0
0
Уважаеми хиляди читатели на патриотичния вестник ДЕСАНТ, не е възможно да се спори с лаици в областта на археологията. Язък за титлите на този океанолог. Той не се занимава с факти, а с политически брътвежи. За да не се повтарям, можете да посетите моя Блог и последните няколко постинга, озаглавени:
НАУКА НЕ СЕ „ПРАВИ” С ПОЛИТИЧЕСКИ ВНУШЕНИЯ – част I; ... част II; ... част III
КАК КУЦО И САКАТО, С ИЗВИНЕНИЕ, РАЗБИРА ОТ АРХЕОЛОГИЯ...
В блога на Петър Вълев има достатъчно снимки и доказателства за извращенията, допуснати в този отколешен спор.
Бъдете здрави!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки