Българските политици – клиенти на бъдещата европейска прокуратура


14 Март 2014, Петък


„Създаването на европейска прокуратура е гарант за еднакво прилагане на закона за всички в рамките на Европейския съюз, особено за страни със сериозни проблеми

Автор: Десант

в съдебната власт и подлежащи на наблюдение от Брюксел като България.“
С тези думи евродепутатът от „Национален фронт за спасение на България“ Слави Бинев изказа своята подкрепа относно инициативата за създаване на европейска прокуратура. Предложението бе направено по време на заседанието на Европейския парламент от 12 март.

„В България прокуратурата е смятана за една от най-корумпираните институции и съм сигурен, че тогава политици, които стрелят по магистралите и се бият или мятат кюфтета в самолетите, ще получат заслуженото си, независимо колко са нужни на управляващите в момента”, подчерта Бинев.
Той открои няколко основни проблеми - политическите назначения на високи държавни постове в държавата, порочната практика на властимащите от БСП, ДПС и „ Атака“, както и на ГЕРБ да се възползват от властта и най-вече политическите квоти във висшите ешелони на властта и в държавното обвинение.

Според евродепутата от партията на СКАТ, европейската прокуратура ще бъде гарант за професионализъм и неподкупност и ще върне вярата на българските граждани в институциите.
Като първи клиенти на новата институция ще са политиците от всички партии, управлявали страната през последните 24 години, каза още Слави Бинев.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки