Патриотите почетоха жертвите на гара Буново


Патриотите почетоха жертвите на гара Буново
Съпредседателят на НФСБ Данчо Хаджиев (на преден план) и евродепутатът Слави Бинев се поклониха пред жертвите на зловещия атентат
14 Март 2014, Петък


Родолюбците отбелязаха 29-ата годишнина от трагедията, като поднесоха венци на мемориала на загиналите, издигнат със средства на патриотичната медия

Автор: Десант

Патриотичният фронт, сформиран под егидата на „Национален фронт за спасение на България“, почете на 8 март паметта на невинно загиналите жертви на протурския тероризъм в Българи. На 9 март се навършиха 29 години от кървавия атентат край гара Буново, извършен от трима членове на терористичното „Турското националноосвободително движение“, при който загиват четири жени и три деца, а девет души са тежко ранени.

На поклонението присъстваха съпредседателят на НФСБ Данчо Хаджиев, регионалният координатор за София-град и автор на документалния филм на телевизия СКАТ за атентата „Кървава чешма“ Силвия Трендафилова, евродепутатът от родолюбивата формация Слави Бинев, близки на загиналите, жители на Буново, свидетели на трагедията, както и десетки членове и симпатизанти на партията на СКАТ от София, Перник, Самоков , Габрово, Ловеч и Ботевград.

Отслужена бе заупокойна литургия, след което събралото се множество почете с едноминутно мълчание паметта на жертвите. „Сега сме тук, пред българското национално знаме и портрета на Васил Левски и заявяваме, че България е еднонационална държава, в която има място за всякакви етнически малцинства, с равни права и равни задължения пред законите, но няма място за никакви национални освободителни движения – било то турски или някакви други. Атентатът на гара Буново трябва да ни накара да се замислим, че единението на българския народ е изключително важно за просперирането на България”, развълнувано заяви Данчо Хаджиев.

Кметът на община Мирково Цветана Йотина изрази в своето слово съболезнования към семействата на загиналите и заяви: „Месец март е времето, когато природата се събужда за нов живот. А ние сме тук да почетем паметта на невинни жертви на тероризма, който няма цвят, нито граници. Ние ще продължим да идваме тук толкова пъти, колкото е необходимо, защото сме силни, защото сме българи, защото българският дух е непобедим”.

Евродепутатът Слави Бинев подчерта, че за такова престъпление няма давност и историята не бива да го забравя: „Няма цел, която да оправдава терористичен акт над деца. В моето сърце няма място за прошка за хора, които са посегнали на живота на деца. Като българи трябва да се възпротивим срещу това, което днес наричаме „толерантност”, а всъщност е оправдание за едно зверско дело.“

В края на поклонението бяха поднесени венци и цветя от името на Националния фронт и телевизия СКАТ пред мемориала, издигнат със средства на патриотичната медия. Паметникът е дело на скулптора Александър Хайтов, син на великия български писател Николай Хайтов.



В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки