НФСБ и НИЕ се обединиха в името на България


НФСБ и НИЕ се обединиха в името на България
НФСБ и НИЕ се обединиха в името на просперитета на България и достойното представяне на Патриотичния съюз на предстоящия евровот
14 Март 2014, Петък


Лидерите на патриотичните формации подписаха споразумение, с което структурите на „Национален идеал за единство” се вливат в тези на партията на СКАТ

Автор: Георги Ваташки

Със сливането на „Национален фронт за спасение на България“ и „Национален идеал за единство“ ние даваме пример за хората, които обичат България, че трябва да забравят своите различия и да се обедният в името на своя народ. С тези думи на 7 март съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов обяви обединението на партията на СКАТ и НИЕ на пресконференция в новия централен офис на Патриотичния съюз около НФСБ в столицата.

Според споразумението, сключено от двете политически сили, към структурите на партията на СКАТ се вливат секциите на НИЕ, а общинските съветници на партията вече ще представляват Националния фронт.
На събитието присъстваха и лидерът на НИЕ Борис Ячев, другите двама съпредседатели на Националния фронт Данчо Хаджиев и Валентин Касабов, евродепутатът от родолюбивата формация Слави Бинев, както и членове и симпатизанти на двете формации.
„Днешният акт е естествен резултат от продължилите близо година преговори, консултации и съвместни акции на двете партии.

Това е и стратегическа стъпка за предстоящите избори за Европейски парламент. За нас, поставилите националните интереси над партийните, обединението е стъпка към успеха”, подчерта Симеонов.
Той добави, че основната цел на НФСБ е в Брюксел България да бъде представена от истински патриоти, които да се борят за интересите на нацията.
„Ние разглеждаме реалното обединение като по-висока степен на доверие между страните. Това е пътят за създаването на силна и обединена политическа формация, която да вдъхва сигурност и стабилност, и се превръща в реална алтернатива на партиите от статуквото”, заяви Борис Ячев.

Евродепутатът Слави Бинев пък изрази своята увереност, че достойните и честни българи трябва да се обединят около идеите и каузата на партията на СКАТ и Патриотичния съюз под нейна егида: „Цялата сила на родолюбивите организации трябва да бъде събрана в един мощен юмрук, начело на който да бъде Националният фронт, който многократно е доказвал, че може да се бори за просперитета на българския народ.“

На журналистически въпрос как родолюбивото обединение ще влияе на политическите процеси у нас, след като е против управляващите БСП, ГЕРБ или ДПС, Валери Симеонов заяви категорично: „А защо трябва да сме с някоя от тези компрометирани партии? Извървели сме различен, самостоятелен и труден път, но не сме изменили на принципите си. Никой от нас не е сложил петно върху името си и с това сме различни от всички останали. И занапред ще водим своята принципна битка за България“.

На събитието стана ясно, че листата на НФСБ за евровота ще бъде обявена след втората половина на март. Валери Симеонов посочи качествата на бъдещите кандидати за Европейския парламент: „В нашата листа ще влязат достойни представители от всички партии на Патриотичния съюз. Водачът ще бъде човек самоотвержен и всеотдаен. Човек, който е готов да защитава на всяка цена интересите на Родината“.
Пресконференцията завърши с освещаване на новооткрития офис на родолюбивото обединение, а лидерът на НИЕ подари на клуба портрет на Апостола на свободата Васил Левски с пожеланието патриотите да следват неговия пример и завети.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки