Как да лекуваме коварната подагра


13 Март 2014, Четвъртък


Рецепта 1: (Радка Аврамова Ставрева, Долна Оряховица): В бутилка от 500 мл се слага цвят от люляк и се залива с ракия. Затваря се и престоява на тъмно 20 дни.


Прецежда се и от течността се приемат по 30 капки 3 пъти на ден 20 минути преди ядене. С настойката може да се правят разтривки и компреси на краката. Това лечение помага и при ревматизъм.

Рецепта 2: (Недка Атанасова, с. Винарово, общ. Чирпан): Взимат се 500 мл силен спирт и 20 г камфор, които се смесват. В получения разтвор се потапя парче памук и се налага върху болното място 2-3 вечери подред. В същото време вътрешно се приема отвара от билката зайча сянка. Тя се приготвя като 1 с. л. от лековитото растение се пуска да ври 15 минути в 500 мл вода. Тази течност се пие като вода в продължение на 40 дни.

Рецепта 3: (Стела Борисова Желязкова): На ден се изяждат по 15-20 череши. Успоредно с това се пие чай от черешови дръжки. Една шепа от тях се заливат с 1 л вряща вода и къкрят на котлона 7 минути. Свалят се и престояват 20 минути. Дневната доза е 2 чаени чаши.

Рецепта 4: (Людмила Тодорова, Враца): В 10 мл вода се варят в продължение на 5 минути 5 зърна бял тамян. Когато разтворът изстине, от него се взимат по 2 ч. л. веднъж на ден.

Рецепта 5: Смесват се добре по 50 г листа целина, бял равнец, листа черна боровинка, хвощ и плод шипка. От билковия микс се взима 1 с. л. и се залива с 500 мл вряла вода. Оставя се да кисне 2 часа. Пие се по 150 мл 4 пъти на ден преди ядене с мед и лимон.

Рецепта 6: Смесват се добре 1 кг мед, 300 г смлени орехи, 100 г смлян чесън и 50 г счукано семе от копър. Приема се по 1 с. л. 3 пъти на  ден след хранене.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки