ДПС опорочи Трети март в Кърджали


ДПС опорочи Трети март в Кърджали
Зад шпалира на невръстните гвардейци се подреди друг – от родители с чадъри
07 Март 2014, Петък


Защо националните празници в Кърджали винаги се неглижират, защо и по Коледа в града няма украса, а за Трети март трибагрениците бяха поставени в последния момент?

Автор: Гергана Костова

Яростна позиция по темата тези дни прочетохме не от кого да е, а от коалиционния партньор на ДПС – столетницата в родопския град.
Изведнъж в БСП узряха за очевидния факт, че кметската управа, която е изцяло в лапите на етническата партия ДПС, умишлено им бърка в душите и в самочувствието на българи вече две десетилетия.

Но вместо да предприемат нужните мерки (все пак те са на власт), социалистите предпочетоха епистоларния жанр и засипаха местните медии с открити писма.
Повод за внезапния гняв на бесепарите бе претупаната набързо церемония по вдигането на националния флаг и поднасянето на венци и цветя по повод честването на 136 години от Освобождението на България от турско робство на 3 март. Вярно, на този ден валеше дъжд, но не това бе причината да се неглижира събитието.

Липсваше каквато и да е организация, личеше, че за мероприятието не е мислено предварително, оплакаха се и родители на деца, включени като участници в програмата. Малчуганите (на по 7-9 години) е трябвало да стоят под дъжда повече от час, докато официалните лица, скрити под чадърите, си прочетат речите.

Всъщност, след внимателен прочит, не става ясно каква точно е линията на напрежението между двете партии, които в София си другаруват във властта, а в Кърджали симулират опозиция. Но размяната на позиции чрез медиите е повече от смехотворна.
Факт е, че Коледният дух никога не свети ярко в този град. Факт е, че националните празници минават вяло, колкото да се отбие номерът. Както е факт и обстоятелството, че историческите комплекси на двата етноса трудно ще се преодолеят, докато българите са малцинство.

А на Трети март през последните години в Кърджали се случва едно специално сърбане на кафе – енорийският свещеник Петър Гарена черпи районния мюфтия Бейхан Мехмед и кмета Хасан Азис. И си разменят мартеници и фалшиви любезности. Операция „Кафе“ според тримата градски първенци била знак за нерушимата толерантност между етносите и верите. И в името на същата лицемерна толерантност въпросите за претенциите на Главното мюфтийство за сградата и терена на музея получиха недомлъвки и неглижиране на проблема.


В категории: Общини , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
zad kulisite na kapitana pe
07.03.2014 17:08:08
0
0
s pomoshta na jasnovidzi i ekstrasensi moshe da se usnajat njakoi ot tajnite zamisli i pomisli i prishinite na vsishki koito umishleno preshat na balgarite
da imat zdrave uspeh,blagodenstvie.
az naprimer ne obisham tesi nezavisimo ot koja narodnost sa za koito mislja she mi preshat na shtastieto da bada trajno mlad ,zdrav,bogat,silen ,fertilen,svoboden ,biologishen bashta na zdravi deza ot ljubimi ot mene odobreni sheni sled
proben savmesten ljuboven ,seksualen shivot .
1
Ник
07.03.2014 15:19:15
0
0
Че то това с националният ни и други български празници,не е само в Кърджали!В цялата държава е така!И с всичко българско!Пълно е с чужди национални символи,нашите липсват!А гаврата с националния ни флаг,спуснат отвесно и вече,като че ли приет!Та,отвесно спуснат,той нищо не значи!Кой сложил бялото от ляво,кой от дясно.Даже и вашият водещ Касабов не вижда как да си оправи флагчето пред него.Ами една кръгла подложка от дърво,камък или метал със стойка от която се спуска флага.Вижте картината На Вешин "Опълченец".Така трябва да е националният символ,макар там земята да е гореспоменатата подложка! За гадовете,които ни управляват така,че да изчезнем,това не е важно,но за вас би трябвало да е!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки