Патриотични инициативи в пернишко училище


02 Март 2014, Неделя


Вдъхновени от наближаването на националния празник на страната ни, шестстотин деца от основно училище „Св. Иван Рилски” в Перник „изписаха“ с телата си  „България“

Автор: Десант

в школския двор. Под развяното българско знаме родолюбивите ученици се подредиха върху линиите на предварително начертаните букви и паднаха на колене в знак на почит към  загиналите за свободата на България.
В пернишкото учебно заведение през тази седмица учебните занимания започваха с изпълнението на националния химн, а във всяка класна стая е поставено българското знаме. На учениците бе раздадена и специално изготвена книжка с историята на освободителната Руско-турска война, илюстрирана с ликовете на бележити българи. Тя е съставена от кръжочниците на училищния клуб „Издател” с ръководител преподавателката по български език и литература Емилия Цекина.

В чест на празника в града се провеждат и други патриотични инициативи – литературни конкурси, спортни прояви, изложби и други изяви, всички посветени и тематично насочени към годишнината от освобождението на страната ни от османско иго.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки