Как да се отървем от шипове


27 Февруари 2014, Четвъртък


Рецепта 1 (Лиляна Костадинова, Бургас): Взима се кръгъл резен от лимон, овалва се в смляно кафе и се налага върху петата. Отгоре се поставя найлон и се обува чорап.


Така се пренощува. Правят се 5 процедури.

Рецепта 2 (при ошипяване на шийните прешлени, Станка Иванова, с. Слава бара, Видинско): Едно парче вълнен плат, достатъчно да обгърне шията, се потапя във вода, изстисква се, наръсва се със счукан тамян и се поставя на врата преди лягане, като се превързва добре. Процедурата се прави три пъти през ден, след това се почива 2 дни и после се повтаря още 3 дни.

Рецепта 3 (при шипове в петата и коляното, Д. Генков): Взимат се 2 шепи морска сол и се пускат в 1 л винен оцет. Варят се, докато солта се разтопи. След като течността поизстине, колкото да може да се понася от човека, засегнатият крак се накисва в нея. Разтворът се подгрява всяка вечер и процедурата се повтаря.

Рецепта 4 (Даниела Данкова, Петрич): Изпича се глава кромид лук, след което се обелва и се счуква, докато стане на каша. Смесва се с 1 с. л. сяра и  1 с. л. пудра захар. Вечер с тази смес се прави компрес на болното място (намазано предварително с камфоров спирт), а на сутринта се измива с топла вода.

Рецепта 5 (Иван Гьошев, Кюстендил): Парче сланина с дебелина 0,5 см се поръсва с 10 стрити на прах аспирина. Поставя се върху болното място, превързва се и се държи 4-5 дни.

Рецепта 6 (Василка Евгениева, София): В 500 мл спирт за горене се слагат 1 пакетче лимонтузу и 1 пакетче черен пипер. Престоява 3 дена. Вечер с този разтвор се маже болното място.

Рецепта 7 (Тодорка Абрашева: Взимат се 100 г корени от билката змийско мляко и се заливат със спирт или ракия. Престоява 10 дни и с получената настойка се мажат болните места.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки