С бъз, сода и хума срещу коварния рак


27 Февруари 2014, Четвъртък


След отстранен бъбрек, поразен от карценом, наш читател развива тумор в раменната става с лезии в белия дроб


В редакцията на „Десант” се получи писмо от нашия читател Петър Стоянов от монтанското село Боровци. В него той е описал историята на своето заболяване и как си е помогнал с помощта на народната медицина.
Преди 14 години той преживява операция от карцином на левия си бъбрек. Лекарите отстраняват болния му орган, а хистологичният резултат доказва, че при него се развива светлоклетъчен вариант на онкологичното заболяване.

Оттогава минават 13 години без никакви проблеми. Но през януари 2013 г. Петър получава болки в дясното си рамо. Той си прави изследвания и чрез тях се установява, че следствие на рака от извадения му бъбрек, се е появил тумор в дясната раменна става и освен това са налични и две лезии в белия му дроб.

В момента мъжът се лекува чрез така наречената таргетна (или още прицелна) терапия, която налага да се приемат специални медикаменти – един вид химиотерапия в домашни условия. Назначени са му три курса по 28 дни с две седмици почивка между тях.
Петър се подлага и на лъчетерапия в продължение на 5 дни, като облъчването при всеки сеанс трае по 4 минути.
Успоредно с това лечение обаче той започва да пие 3 пъти на ден по 1 чаена лъжица сода бикарбонат, разтворена в кленов сироп. Отделно два пъти дневно взима и по 1 супена лъжица сироп, приготвен от плодовете на черния бъз.

Припомняме, че преди време за него ни разказа Ети Лозанова от софийското село Герман, която с помощта на народната медицина е успяла да се справи с рак на дебелото черво. Сиропът от черен бъз е едно от средствата, които тя прилага за своето лечение.
Неговото антиканцерогенно действие е било добре известно на лечителя Петър Димков, който дава рецептата за приготвянето му.

„Плодът се измива добре, с вилица се отбират зърната от дръжките. По нататък се постъпва както при приготвяне на плодови сиропи без термична обработка: нарежда се в стъклен съд (голям буркан) ред плод, посипва се със захар и така се редува плод със захар до напълване на съда (буркана), като се завършва със захар. Оставя се да престои три седмици, но да не е на пряка слънчева светлина. Прецежда се през гъста марля, като се внимава някое зрънце от плода да не попадне в прецедения сироп и да предизвика ферментация.

Препоръчва се сиропа да се съхранява в тъмни шишета, или шишетата да се увият в тъмна хартия. Съхранява се на хладно. Пие се по една супена лъжица преди ядене”. Димков разказва, че навремето нашите умни търговци, понеже са знаели тези рецепти, приготвяли мармалад от бъз и го продавали в буркани в Цариград”, където се разпродавал на мига.
Вечерно време пък боровчанинът Петър Стоянов си прави компрес с хума на подутото място.

В момента той се чувства добре, а туморът му в раменната става е взел да намалява. Но е решен да пробва и други билкови рецепти, подходящи за неговото заболяване. И ако знае такива, може да пише до редакцията, за да ги представим и на останалите наши читатели.


В категории: Здраве , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Георги
24.08.2022 10:56:16
0
0
И аз съм доволен от черния бъз, даже пресни узрели зрънца ям и ефекта е мигновенен проясняване на пигледа и ума, също и сироп направих има вит. В17 в него антираков
1
Хипократ S
14.09.2020 11:43:30
0
0
Искам да попитам: защо в заглавието на статията се споменава, че рецептата е с Хума, а вътре в изложението на статията се споменава само бъзак, сода и кленов сироп? Аз никъде не видях за хума да пише!
Да не е нещо сгрешено?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки