МЗХ удължи срока за ваучерите за горива


25 Февруари 2014, Вторник


Удължена във времето е възможността земеделските производители да кандидатстват за „Намалена акцизна ставка върху газьола, използван при първично


селскостопанско производство чрез използване на система от ваучери за гориво“. Старият срок беше до 19 февруари, сега Министерството на земеделието и храните обяви, че ще се приемат декларации до края на месец февруари.
Помощта е в размер на 84 млн. лева и ще се предоставя за компенсиране на част от разходите на земеделските производители за гориво, използвано в производството на земеделска продукция.

Нотификацията за това субсидиране бе одобрена от Европейската комисия през месец декември 2013 г. и бе въведена в действие в началото на тази година, когато започна приемът на първоначалните документи. Общо досега подадените декларации са над 18 000 за близо 30 млн. декара и 17 млн. животни.
Интересът към приложението на схемата е голям, тъй като реално ще се намалят производствените разходи на селскостопанската продукция, а това ще повиши конкурентоспособността на българското земеделие.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки