Националният фронт повежда българските патриоти към Европа


Националният фронт повежда българските патриоти към Европа
„В Европарламента трябва да влязат истински патриоти“ – заяви на форума в Ямбол съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов (правият на трибуната)
21 Февруари 2014, Петък


Родолюбивото обединение под егидата на НФСБ откри предизборната си кампания в Ямбол и Сливен

Автор: Георги Ваташки

На пресконференция, състояла се в Ямбол на 14 февруари, патриотичният съюз под егидата на НФСБ обяви началото на предизборната си кампания в Сливенска и Ямболска област за предстоящия евровот. „България има нужда от истински патриоти в Европейския парламент, които да работят за решаването на многобройните проблеми на страната и нацията“ – заяви на форума съпредседателят на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов.

На събитието присъстваха и останалите съпредседатели на партията Данчо Хаджиев и Валентин Касабов, както и евродепутатът от патриотичната формация Слави Бинев, регионалният координатор за областите Сливен и Ямбол Неда Карска, председателят на „Национален идеал за единство“ Борис Ячев, лидерът на „Средна европейска класа“ Георги Манев, ръководителят на сдружение „Целокупна България“ проф. Григор Велев, активисти на политическите сили от родолюбивото обединение и стотици патриоти от региона.

„Участваме в тези избори с цялата си решимост, за да допринесем за просперитета на родината ни в Европейския съюз и да защитим достойно националните интереси, като няма да правим компромиси с патриотичната кауза“, подчерта още Валери Симеонов.
Той добави, че родолюбивото обединение около НФСБ не може да приеме тезата, че предизборната агитация трябва да се води на турски език, която бе защитена миналата седмица от трибуната на българския парламент от депутата на антиконституционна партия ДПС Хюсеин Хафъзов.

„Наш основен враг са протурската ДПС и партията на Касим Дал. Вече за всички е ясно, че тези формации обслужват чужди държавни интереси и са вредни за България”, категорични са патриотите.
Валери Симеонов отбеляза също, че с присъствието си в Европарламента Националният фронт ще отстоява мнението си, че Турция няма място в ЕС. „По този начин ще защитим нашата национална независимост, териториална цялост и ще осигурим бъдещето на следващите поколения, които могат да бъдат уверени, че ще живеят в България, а не в турски вилает“ – категоричен бе той.

Евродепутатът от партията на СКАТ Слави Бинев пък подчерта, че предстоящият вот може да се окаже прелюдия към предсрочни парламентарни избори и подчерта: „Той ще бъде като термометър за обществените настроения срещу гибелната за страната тройна коалиция и кабинета на Пламен Орешарски“.

След края на пресконференцията бе проведено четвъртото изнесено заседание на патриотичния фронт, създаден около НФСБ, като целта бе обединяване на структурите в Ямболско и Сливенско. Предизборния щаб в Ямболска област оглави регионалният координатор на родолюбивата формация Неда Карска, а за кампанията в Сливенския регион ще отговаря експертът по европейски програми Петър Петров.

Няколко часа след това с тържествен водосвет бе открит нов офис на партията на СКАТ в Ямбол, намиращ се на улица „Иван Александър“ 5. В него се състоя среща на гражданите на Ямбол с евродепутата Слави Бинев, на която бяха разисквани проблемите в работата на международните превозвачи, както и трудностите, които срещат малките и средни фирми при получаването на земеделските субсидии.
Преди изнесеното заседание родолюбците почетоха българския народен празник Трифон Зарезан. С пожелание по същия начин да бъде изрязан и политическият монопол патриотите изпълниха ритуала по зарязване на лозята.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки