Цветанов се смали пред Голиат Пеевски


Цветанов се смали пред Голиат Пеевски
14 Февруари 2014, Петък


Бойко Борисов не за първи път се опитва да оцелее, жертвайки приближените си, но сега трудно ще бъде спряна лавината, предизвикана от втория човек в ГЕРБ

Автор: Анна Александрова

По всичко изглежда, че този път Цветан Цветанов си намери майстора. Нека да е ясно – изобщо не става дума за начина, по който Бойко Борисов си изми ръцете като Пилат Понтийски. Вярно е, че партийният водач се разграничи от човека, който му създаде ГЕРБ от нищото – докато Борисов кметуваше и се водеше неформален лидер - след което му връчи партията като готов инструмент за управление, но този път това може и да не свърши работа.

За Бойко Борисов бившият вътрешен министър все още е прекалено голям залък, както и да звучи това.
И все пак Цветан Цветанов този път си намери майстора. Но би било неудачно бъдещият екзекутор на всесилния бивш вътрешен министър да се търси в лицето на рейтинговия главен прокурор Сотир Цацаров. Защото, ако Цветанов съумее да докаже дори малка част от обвиненията си срещу Цацаров, то главният прокурор страшно бързо ще прелети пътя от „Осанна!” до ”Разпни го”.

По думите на Цветанов информацията от излезлите скандални записи на бившия заместник-главен прокурор Камен Ситнилски е "едно десертче спрямо основното ядене, което излиза за Борислав Сарафов". Имало изпратени справки от МВР до прокуратурата с достатъчно доказателства за това...
Но въпреки всичко, смалилият се до мъничко храбро човече Цветан Цветанов няма никакъв шанс да блесне като легендарния Давид срещу огромния Голиат Пеевски.
Което вещае тъжно бъдеще за Цветанов, много страхове за Борисов и Цацаров и пореден период на задкулисно упражняване на властта в държавата – с хиляди извинения към господата Плевнелиев, Станишев и Борисов – които ще трябва да доказват пак и пак, че не са кукли на конци. 

Едно авансово „Сбогом, Цецо !”
На този етап изглежда повече от сигурно, че Цветан Цветанов няма никакви шансове срещу Делян Пеевски. Както и срещу главния прокурор Сотир Цацаров. И още – очеВадно, както се казва, е че пуснатият по пързалката Цветан Цветанов няма козове  срещу така недолюбваното от него българско правосъдие, ако сред обвинителите му са същите тези Делян Пеевски и Сотир Цацаров, при това, с гарнитура - Бойко Борисов.

Но има и един много важен въпрос: Кой е онзи невидим и толкова влиятелен човек, който е съумял да изпрати Делян Пеевски 40 пъти в кабинета на Цветанов... и вратите всеки път да се отварят гостоприемно. Или ако щете – кой е човекът, накарал Пеевски да се съгласи да оказва медийни услуги на Цветанов и ГЕРБ, при това опъвайки чадър над знакови престъпници?
И дали това не е същият този „човек в сянка”, който накара Станишев да предложи, а по-голямата част от парламента – да гласува избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС?

Помните ли – месеци наред най-неприличният въпрос в държавата бе: „Кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС?”.
Интересно и в същото време е повече от показателно, че хора като Първанов и Цветанов са склонни да твърдят, че Делян Пеевски управлява ВСС, прокуратурата, БСП, държавата, ДАНС и какво ли още не, но не проронват нито дума за това кой управлява самия Пеевски.

Малко стари истини за държавата на мафията    
„В битка за надмощие предишните и днешните управляващи разкриха порочните механизми, по които действа задкулисието в държавата. В изнесената информация депутати разкриват случаи на пряка намеса на изпълнителната власт върху прокуратурата, прикриването на разследвания срещу съдии и висшестоящи прокурори, предрешаване на решенията на ВСС, покровителстване на организираната престъпност от министъра на вътрешните работи със съдействие на медийната империя на депутата Пеевски.

Тези твърдения потвърждават общоизвестния факт, че мафията в България е превзела държавата и унищожава демокрацията”. Така различните опозиционни формации коментираха случващото се. И настояха главният прокурор да разпореди да бъде образувано досъдебно производство по произнесените факти и обстоятелства от Цветан Цветанов, парламентът да създаде анкетна комисия, а президентът Росен Плевнелиев да свика КСНС, тъй като изнесените данни за връзки на политици с хора от криминалния свят засягат пряко националната сигурност.

Как лети времето? Сякаш беше вчера, когато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сезира прокуратурата, че го подслушват незаконно (за кой ли път?), защото иначе нямало как председателят на ДПС Лютви Местан да знае, че Борисов остро е кастрил Цветанов по телефона, в резултат на което Местан заключил, че Цветанов е пуснат по улея за бобслей.
А днес вече самият Борисов казва публично, че той лично и партия ГЕРБ не стоят зад обвиненията на Цветанов срещу прокуратурата.

„Цветан Цветанов трябваше да си извади поука от това, което направи навремето със съдийската гилдия, сега действа по същия начин и с прокуратурата. В европейския доклад главният прокурор е изваден като положителен пример”, каза Бойко Борисов. И допълни, визирайки Цветанов, че когато обвиняваш един човек, трябва да имаш достатъчно аргументи, за да докажеш дали това е така или не, в против случай това е клевета”.
В тази връзка политологът Мария Пиргова коментира преди дни, че Борисов видимо е принуден да изпрати в глуха линия Цветанов, тъй като и на обществото, и на цяла Европа станаха абсолютно ясни нещата, с които той се е занимавал. А той се е занимавал с престъпност в рамките на МВР.

Политологът допълва, че върху Борисов има изключително голям натиск от партньорите на ГЕРБ в България, както и настояване от страна на Европейската народна партия да бъде премахнат Цветанов като символ на престъпни практики в ГЕРБ.

Само че...
Винаги има едно „но”. Според Мария Пиргова истината е, че Бойко Борисов няма на кого да разчита, освен на Цветанов. Плюс това лидерът на ГЕРБ не може да си позволи изцяло да премахне Цветанов, защото ще загуби възможността да си контролира структурите на партията и затова ще трябва отново да заиграе двойна игра – за пред външните фактори Цветанов няма да го има, а вътре в ГЕРБ неговата сила ще остане почти непроменена – примерно като член на партийната контролна комисия – защото между двамата има много важни връзки не само като вътре в партията, но и в цялата непублична част от управлението на ГЕРБ, която се държи от Цветанов и от Борисов в комбинация.
Което може би е лъч надежда за Цветанов. Или повод за лоши предчувствия какво очаква ГЕРБ...


В категории: Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Mr. Luis Evidence
12.08.2018 20:14:22
0
0
Добър ден,

Аз съм частен кредитор, който давам Гаранция за бизнес кредити, лично
Кредити, заеми за закупуване на жилища, заеми за автомобили E.T.C дадох дългосрочен заем
вариращи от $ 2,000.00 до $ 10,000,000.00 от един до петдесет години максимум
с 3% лихвен процент, заинтересуваният кандидат трябва да изпрати имейл: (luisloan87@gmail.com) обадете ни се на +15854660872 само с

име>
Държава>
Необходима сума на заема>
Продължителност на кредита>
Цел на заема>
Телефонен номер>

Г-н Луис Доказателство
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки