ГЕРБ спусна партийна линия за референдума на Плевнелиев


ГЕРБ спусна партийна линия за референдума на Плевнелиев
Слави Георгиев (вляво)
14 Февруари 2014, Петък


ГЕРБ притиска служителите от общинските предприятия в Пловдив да подкрепят референдума на президента, както и да намират съмишленици, които да застанат

Автор: Камен Колев

 зад инициативата на държавния глава. "За пореден път общинските предприятия се използват за чисто политически цели, за да обслужват интересите на партия ГЕРБ", заяви общинският съветник и заместник-председател на ПП НИЕ Слави Георгиев. Той алармира, че тази седмица на на хората от общинските дружества е била раздадена подписката в подкрепа на допитването. Инструкцията е била служителите да отговорят положително на въпросите: 1. Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно? 2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми? 3. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на избори и референдумите?

По думите на Георгиев, чиновниците били притиснати задължително да отговорят с "да" на трите въпроса, с което да дадат рамо на инициативата на Плевнелиев за насрочване на народно допитване за избирателната система и начина на организация на вота. На тях им било казано, че са задължени да съберат и още подписи в подкрепа на искането за референдум. Листовките и документацията те трябвало да върнат до края на тази работна седмица.

Подписи за допитването се събират и на гишетата в общинската служба "Местни данъци и такси", алармират възмутени граждани. От данъчното признаха, че шефката им раздала списъците сутринта, като целта била де се събират подписи не от граждани, а от работещите в общинската служба. "Кметът Иван Тотев, който е и лидер на ГЕРБ в Пловдив, е крайно време да спре да нарушава закона и да не въвлича общинските структури в директна партийна работа, било то за неговата или друга политическа сила", призова Слави Георгиев. Тотев обаче категорично отхвърли упреците на Георгиев и Радев.

"Подписката за провеждането на референдум е напълно доброволна, защото допитването е сред механизмите на демокрацията. Съветвам господата Георгиев и Радев също да се подпишат. И им благодаря, че разпространяват информация за подписката", коментира градоначалникът пред репортери и изтъкна, че според него няма начин някой да е против референдума.


В категории: Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Mr. Luis Evidence
12.08.2018 20:12:55
0
0
Добър ден,

Аз съм частен кредитор, който давам Гаранция за бизнес кредити, лично
Кредити, заеми за закупуване на жилища, заеми за автомобили E.T.C дадох дългосрочен заем
вариращи от $ 2,000.00 до $ 10,000,000.00 от един до петдесет години максимум
с 3% лихвен процент, заинтересуваният кандидат трябва да изпрати имейл: (luisloan87@gmail.com) обадете ни се на +15854660872 само с

име>
Държава>
Необходима сума на заема>
Продължителност на кредита>
Цел на заема>
Телефонен номер>

Г-н Луис Доказателство
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки