Блокадата по границата с Турция падна


Блокадата по границата с Турция падна
В понеделник камион с хасковска регистрация препречи входа на граничния пункт Капитан Андреево
14 Февруари 2014, Петък


Блокадата на границата, която нанесе щети за стотици хиляди лева на малкия бизнес, падна в четвъртък след полунощ след близо 5 часа преговори.

Автор: Христо Христов

Това стана, след като в сряда около 19 часа на място пристигна заместник-министърът на транспорта Антон Гинев и заедно с представители на превозвачите започнаха преговори, в които се включиха вицепремиерът Даниела Бобева и представители на турското правителство.
Малко преди полунощ стана ясно, че България ще отпусне полвината от исканите от Турция еднократни разрешителни, което би трябвало да накара южната ни съседка да започне да признава документите на българските превозвачи. Точно това беше причината за тяхното недоволство, което ескалира до блокиране на границата.

В полунощ срещу четвъртък първият камион от опашката тръгна към Турция. Все пак договорената среща на ниво министри на двете страни в понеделник, на която ще бъде обсъдено либерализиране на режима и дълготрайно решаване на проблемите, не е отменена.
Припомняме, че на 10 февруари сутринта камион с хасковска регистрация паркира напречно на граничния пункт Капитан Андреево, което спря трафика в двете посоки. За дните на блокадата опашката от чакащи тирове надхвърли 10 километра дължина.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки