Правителството раздаде половин милиард на свои кметове


14 Февруари 2014, Петък


Министрите от кабинета „Орешарски“ Петър Чобанов и Десислава Терзиева раздадоха по партийни списъци парите от фонда за регионално развитие

Автор: Здравка Христова

и растеж на управляваните от БСП и ДПС общини. Това заяви кметът на Златарица Пенчо Чанев пред медиите тези дни. Той се закани, че ще съди Министерски съвет за нередностите при  разпределението на тези средства. Например, на селската община Опан (област Стара Загора) се отпускат 800 хил. лв. за нова детска градина. Фактът, че населението там е само 344 жители и има не повече от 40 деца, явно не е притеснил никого.
Община Чавдар, Софийско (БСП), с 1200 жители, получава не лев или два, а 1 милион  за изграждането на градски парк.

В община Сатовча, Благоевградско (ДПС), щедростта на правителството буквално прелива - одобрени са за финансиране 15 проекта за общо 2 милиона лева.
В Харманли, Хасковска област (БСП), за изграждане на водопровод на село Овчарово с неговите 134 жители и село Коларово, в което цифром и словом живеят двама души, за два броя водоема с по 75 куб. метра обем, от фонда са отпуснати близо 1,4 млн. лв. Още по-стряскащо е положението в доминираната от ДПС община Самуил, Разградско. През юли м. г. там бе обявена обществена поръчка за построяването на столова към домашния социален патронаж. Сега, половин година по-късно, фондът осигурява нови 142 хил. лв. за същата тази столова.

В същото време на община Златарица (ВМРО-БНД) са отрязани и осемте проекта, най-важният от които е за 800 000 лв. за водоснабдяването от язовир "Йовковци" на селата Горско Ново село и Родина, в които живеят 1200 души. Така те ще продължат да пият вода с два пъти над допустимото съдържание на нитрати.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки